Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank stelt vonnis jihadist Maastricht uit

Geplaatst opdonderdag 16 juni 2016 - 14:49

De rechtbank Rotterdam stelt het vonnis over jihadist Mohammed G. uit Maastricht uit omdat ze meer informatie wil over de psyche van de verdachte.

Terreurverdachte G. staat terecht omdat hij heeft geprobeerd zich aan te sluiten bij Islamitische Staat.

Geestelijke gesteldheid
De rechtbank acht zich onvoldoende voorgelicht over de persoonlijke omstandigheden, geestelijke gesteldheid, toerekeningsvatbaar en het gevaar op herhaling. De deskundigen - een psycholoog, psychiater, forensisch milieuonderzoeker en twee Reclasseringsmedewekers - die G. onderzochten worden tijdens een zitting op 4 augustus nader ondervraagd.

"Blijkbaar vindt de rechtbank het niet zo makkelijk om vat te krijgen op deze man", reageert André Seebregts, advocaat van jihadist Mohammed G., op het tussenvonnis.

Eis: drie jaar celstraf
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste begin deze maand 3 jaar celstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk en veel bijzondere voorwaarden met een proeftijd van 5 jaar. Het OM acht de kans op herhaling buitengewoon groot omdat G. In 2013 al werd veroordeeld voor het voorbereiden van moord en poging aansluiting bij IS. Hij werd toen volledig ontoerekeningsvatbaar bevonden.

Lees ook: Maastrichtse terreurverdachte Mohammed G. langer vast.

Het OM vindt G. gevaarlijk omdat hij in Nederland een poging deed om een wapen aan te schaffen en in afgeluisterde gesprekken zei 'hier iets te willen doen' als hij opnieuw zou worden tegengehouden op weg naar Syrië.

Lees ook: Antiradicalisering door Limburgse moslim-sleutelfiguren.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Rechtbank krijgt moeilijk vat op jihadist Maastricht'
Terreurverdachte uit Maastricht komt vrij
jihadist Mohammed G.
Eis: twee jaar cel en tbs met voorwaarden voor Mohammed G.
jihadist Mohammed G.
Deskundigen voor rechter over psyche Maastrichtse jihadist
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen