Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank stelt vonnis jihadist Maastricht uit

Geplaatst opdonderdag 16 juni 2016 - 14:49

De rechtbank Rotterdam stelt het vonnis over jihadist Mohammed G. uit Maastricht uit omdat ze meer informatie wil over de psyche van de verdachte.

Terreurverdachte G. staat terecht omdat hij heeft geprobeerd zich aan te sluiten bij Islamitische Staat.

Geestelijke gesteldheid
De rechtbank acht zich onvoldoende voorgelicht over de persoonlijke omstandigheden, geestelijke gesteldheid, toerekeningsvatbaar en het gevaar op herhaling. De deskundigen - een psycholoog, psychiater, forensisch milieuonderzoeker en twee Reclasseringsmedewekers - die G. onderzochten worden tijdens een zitting op 4 augustus nader ondervraagd.

"Blijkbaar vindt de rechtbank het niet zo makkelijk om vat te krijgen op deze man", reageert André Seebregts, advocaat van jihadist Mohammed G., op het tussenvonnis.

Eis: drie jaar celstraf
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste begin deze maand 3 jaar celstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk en veel bijzondere voorwaarden met een proeftijd van 5 jaar. Het OM acht de kans op herhaling buitengewoon groot omdat G. In 2013 al werd veroordeeld voor het voorbereiden van moord en poging aansluiting bij IS. Hij werd toen volledig ontoerekeningsvatbaar bevonden.

Lees ook: Maastrichtse terreurverdachte Mohammed G. langer vast.

Het OM vindt G. gevaarlijk omdat hij in Nederland een poging deed om een wapen aan te schaffen en in afgeluisterde gesprekken zei 'hier iets te willen doen' als hij opnieuw zou worden tegengehouden op weg naar Syrië.

Lees ook: Antiradicalisering door Limburgse moslim-sleutelfiguren.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Rechtbank krijgt moeilijk vat op jihadist Maastricht'
Terreurverdachte uit Maastricht komt vrij
jihadist Mohammed G.
Eis: twee jaar cel en tbs met voorwaarden voor Mohammed G.
jihadist Mohammed G.
Deskundigen voor rechter over psyche Maastrichtse jihadist
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen