Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank oordeelt over reclame met lookalike Verstappen

Geplaatst opwoensdag 6 september 2017 - 6:11

Was het gebruik van een lookalike van Max Verstappen in een filmpje van onlinesupermarkt Picnic een grap of een goed doordachte mediastrategie? En mag je op die manier gebruikmaken van de populariteit van de racesensatie?

Daarover doet de civiele rechter in Amsterdam woensdag uitspraak.

Bezorgbusje
In het filmpje is te zien hoe de lookalike Max een wagen van Jumbo voorbijloopt en in een bezorgbusje van Picnic stapt. Dat verscheen een dag nadat supermarktketen Jumbo, sponsor van de coureur, een commercial met Verstappen naar buiten had gebracht.

Lees ook: Verstappen woest om reclame met nep-Max

Principezaak
De advocaat van de coureur noemde het gebruik van andermans identiteit in reclame begin juli tijdens de zitting onrechtmatig. Hij wil met deze 'principezaak' eveneens een voorbeeld stellen voor andere sporters die hiermee te maken hebben. Picnic ontkent in alle toonaarden dat het een vooropgezet plan was.

Lees ook: Verstappen eist tonnen van online supermarkt

Grappig filmpje
Volgens de raadsman van de onlinesupermarkt was het een plaagstootje richting Jumbo en vooral een grappig filmpje gemaakt voor de eigen Facebookpagina dat aanvankelijk was gemaakt tot vermaak van de bezorgers en klanten.

Lees ook: Maker van reclame met nep-Max heeft geen spijt

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen