Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank oordeelt over reclame met lookalike Verstappen

Geplaatst opwoensdag 6 september 2017 - 6:11

Was het gebruik van een lookalike van Max Verstappen in een filmpje van onlinesupermarkt Picnic een grap of een goed doordachte mediastrategie? En mag je op die manier gebruikmaken van de populariteit van de racesensatie?

Daarover doet de civiele rechter in Amsterdam woensdag uitspraak.

Bezorgbusje
In het filmpje is te zien hoe de lookalike Max een wagen van Jumbo voorbijloopt en in een bezorgbusje van Picnic stapt. Dat verscheen een dag nadat supermarktketen Jumbo, sponsor van de coureur, een commercial met Verstappen naar buiten had gebracht.

Lees ook: Verstappen woest om reclame met nep-Max

Principezaak
De advocaat van de coureur noemde het gebruik van andermans identiteit in reclame begin juli tijdens de zitting onrechtmatig. Hij wil met deze 'principezaak' eveneens een voorbeeld stellen voor andere sporters die hiermee te maken hebben. Picnic ontkent in alle toonaarden dat het een vooropgezet plan was.

Lees ook: Verstappen eist tonnen van online supermarkt

Grappig filmpje
Volgens de raadsman van de onlinesupermarkt was het een plaagstootje richting Jumbo en vooral een grappig filmpje gemaakt voor de eigen Facebookpagina dat aanvankelijk was gemaakt tot vermaak van de bezorgers en klanten.

Lees ook: Maker van reclame met nep-Max heeft geen spijt

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen