schietpartij Klimmen (26 mei 2020)

Noodbevel Klimmen verlengd: dreiging nog steeds ernstig

De burgemeester van Voerendaal mag een afgegeven noodbevel voor een straat in Klimmen met drie maanden verlengen van de rechtbank. Er is volgens de rechter nog steeds een ernstige dreiging met kans op een afrekening of een ander ernstig geweldsdelict.

Staal, vangrails (stock)
Laura Metaal verdwijnt na 83 jaar uit Kerkrade

Laura Metaal Eygelshoven is failliet verklaard. Het bedrijf had het faillissement zelf aangevraagd, omdat 'onvoldoende werd bereikt op de markten van de belangrijkste producten', staat in een verklaring.

Heijmans rechtzaal 8 juni 2020)
'Oud-burgemeester Jos Heijmans wiste ruim 9000 mails'

Vlak nadat de gemeenteraad van Weert op 15 januari naar buiten bracht dat het een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit van burgemeester Jos Heijmans wil laten doen, verwijderde Heijmans ruim 9000 berichten uit zijn mailbox.

faillissement, rechtbank, surseance van betaling vonnis (stock)
Zestien banen op de tocht door faillissementen

Zestien werknemers dreigen hun baan kwijt te raken door twee faillissementen die dinsdag zijn uitgesproken door de Rechtbank Limburg.

Rechtbank Limburg
'Rechtszaken mogelijk ook 's avonds en in weekends'

De Rechtbank Limburg bekijkt of rechtszaken de komende tijd ook 's avonds en in het weekend kunnen worden gehouden. Dat moet voorkomen dat er al te grote achterstanden ontstaan bij met name strafzaken.

Ontvoering 6-jarig meisje Weert
Cel- en taakstraf voor ontvoering meisje (6) in Weert

De Weertenaar die in 2018 kortstondig een zesjarig meisje ontvoerde is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

rechtbank roermond (4 maart 2020)
'Rechtspraak is geen koekjesfabriek'

Gebrek aan personeel leidt tot veel frustratie bij rechters, advocaten en bij het openbaar ministerie.

gemeentehuis venlo (27 feb 2020)
Rechtbank wil openheid Venlo over vertrek gemeentesecretaris

De gemeente Venlo moet meer openheid geven over het vertrek van voormalig gemeentesecretaris Piet Lucassen in juni 2017.

stock geld 500 euro bankbiljetten
Gemeente moet ruim zes ton betalen aan garagehouder

De gemeente Sittard-Geleen moet garagebedrijf Ruud Tiems ruim zes ton betalen.

rechter
Rechter biedt hulp bij schulden

De rechtbank Limburg is de eerste rechtbank in Nederland die een eigen schuldenloket krijgt. Als tijdens een zitting blijkt dat iemand schulden heeft, krijgt hij of zij meteen hulp aangeboden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten