Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rechtbank: Jos Brech blijft in de cel

Geplaatst opwoensdag 12 december 2018 - 16:58

Jos Brech, de verdachte in de zaak Nicky Verstappen blijft voorlopig nog zeker drie maanden vastzitten.

De rechtbank in Maastricht heeft bepaald dat Brech de rechtszaak in de cel moet afwachten.

Bewijs
Volgens de rechtbank zijn er voldoende verdenkingen voor seksueel misbruik en doodslag. Het dna van Brech is aangetroffen op het lichaam van Nicky en daar heeft de verdachte tot nu toe niets over gezegd, aldus de rechtbank.

Vrij
Advocaat Gerald Roethof vroeg woensdag aan de rechtbank om zijn cliënt onmiddellijk vrij te laten omdat er te weinig bewijs zou zijn. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, seksueel misbruik en ontvoering van de 11-jarige jongen tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. Ook wordt de man verdacht van het bezit van kinderporno.

Verstikking
Volgens het Openbaar Ministerie is Nicky Verstappen door verstikking om het leven gekomen. Volgens de officier van justitie zijn er ook aanwijzingen voor seksueel misbruik.

Dna
Het dna van Brech is op 21 plekken op de kleding en het lichaam van Nicky gevonden, onder meer op de binnenkant van zijn onderbroek. Het gaat om haren en ander materiaal waarvan nog niet bekend is gemaakt wat het precies is. Advocaat Roethof zegt dat het niet om bloed of sperma van zijn cliënt gaat.

Verdere gang van zaken
Volgens het Openbaar Ministerie gaat Brech in februari voor een intake naar het Pieter Baan Centrum waar dan vervolgens halverwege maart het onderzoek naar zijn geestesgesteldheid begint. Ondertussen gaat het Nederlands Forensisch Instituut aanvullende dna-onderzoeken doen met de sporen van Jos Brech. Rechercheurs proberen hem ook te verhoren. De volgende pro-formazitting vindt plaats op vrijdag 8 maart 2019.

L1

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen