Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rechtbank: Jos Brech blijft in de cel

Geplaatst opwoensdag 12 december 2018 - 16:58

Jos Brech, de verdachte in de zaak Nicky Verstappen blijft voorlopig nog zeker drie maanden vastzitten.

De rechtbank in Maastricht heeft bepaald dat Brech de rechtszaak in de cel moet afwachten.

Bewijs
Volgens de rechtbank zijn er voldoende verdenkingen voor seksueel misbruik en doodslag. Het dna van Brech is aangetroffen op het lichaam van Nicky en daar heeft de verdachte tot nu toe niets over gezegd, aldus de rechtbank.

Vrij
Advocaat Gerald Roethof vroeg woensdag aan de rechtbank om zijn cliënt onmiddellijk vrij te laten omdat er te weinig bewijs zou zijn. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, seksueel misbruik en ontvoering van de 11-jarige jongen tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. Ook wordt de man verdacht van het bezit van kinderporno.

Verstikking
Volgens het Openbaar Ministerie is Nicky Verstappen door verstikking om het leven gekomen. Volgens de officier van justitie zijn er ook aanwijzingen voor seksueel misbruik.

Dna
Het dna van Brech is op 21 plekken op de kleding en het lichaam van Nicky gevonden, onder meer op de binnenkant van zijn onderbroek. Het gaat om haren en ander materiaal waarvan nog niet bekend is gemaakt wat het precies is. Advocaat Roethof zegt dat het niet om bloed of sperma van zijn cliënt gaat.

Verdere gang van zaken
Volgens het Openbaar Ministerie gaat Brech in februari voor een intake naar het Pieter Baan Centrum waar dan vervolgens halverwege maart het onderzoek naar zijn geestesgesteldheid begint. Ondertussen gaat het Nederlands Forensisch Instituut aanvullende dna-onderzoeken doen met de sporen van Jos Brech. Rechercheurs proberen hem ook te verhoren. De volgende pro-formazitting vindt plaats op vrijdag 8 maart 2019.

L1

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen