Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank gewraakt in moordzaak Köksal

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 13:25

De rechtszaak in de moord op Ömer Köksal, eind 2017 in Blerick, is maandag halverwege de zitting verdaagd.

Advocaat Rob Nelisse van verdachte Jonathan B. kwam tijdens de behandeling voor de rechtbank in Roermond met een wrakingsverzoek. De rechtbank besloot daarop de zaak aan te houden in afwachting van de beslissing van een wrakingskamer.

Geluidsopname
Nelisse had de rechtbank gevraagd een geluidsopname te laten horen waaruit zou blijken dat de politie fouten heeft gemaakt bij het opschrijven van het verhoor van een getuige van de schietpartij. Deze getuige zou ontlastende verklaringen hebben afgelegd voor B., maar in de tekst staan dingen die niet zouden kloppen. De rechtbank weigerde de opname te laten horen, waarop Nelissen zijn verzoek deed.

Wrakingskamer
Er komt op korte termijn een wrakingskamer van drie rechters bijeen die beslist of het driekoppige rechtscollege moet worden vervangen. Wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

Bekentenis
Köksal werd op 1 november 2017 in Blerick op klaarlichte dag op straat doodgeschoten. Verdachte Gianni Q. (21) bekende maandag opnieuw dat hij de fatale schoten op Köksal afvuurde. Volgens het Openbaar Ministerie is Jonathan B. ook verdachte van moord, omdat hij het wapen leverde waarmee Q. heeft geschoten.

Lees ook: Moordverdachte Köksal wil praten over fatale dag

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen