Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank doet uitspraak over gewraakte 'kampbeul-tweet'

Geplaatst opmaandag 22 augustus 2016 - 5:45

De rechtbank in Maastricht doet maandag uitspraak tegen het Heerlense gemeenteraadslid Christian Petermann vanwege zijn 'kampbeul-tweet'.

Petermann vergeleek de officier van justitie in de zaak tegen Jos van Rey met een nazi-kampbeul. Ook schreef hij dat hij hoopte dat de vrouw nog dezelfde avond zou verongelukken. Zowel de officier van justitie in kwestie als het Openbaar Ministerie deed daarvan aangifte.

Donatie
Twee weken geleden werd een taakstraf van 40 uur geëist waarvan de helft voorwaardelijk en een donatie van 500 euro aan de Stichting Auschwitz. Het Openbaar Ministerie neemt het
Petermann kwalijk dat hij ook eerder al mensen vergeleek met oorlogsmisdadigers. Daarnaast vindt justitie dat de opmerking van het raadslid de rechtsgang heeft verstoord in de zaak-Van Rey.

Vrijheid van meningsuiting
De advocaat van Petermann vroeg om vrijspraak. Volgens hem verdient de tweet geen schoonheidsprijs, maar gaat het om vrijheid van meningsuiting. Het raadslid zelf zei twee weken geleden in de rechtszaal dat hij zijn leven gaat beteren en dat hij zijn lesje heeft geleerd.

De zitting begint om 13:30 uur. L1-verslaggever Robert Janssen volgt de uitspraak vanaf dat moment live via Twitter en 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen