Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechercheurs Verstappen putten vertrouwen uit 'zaak Milica'

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 15:08

Het onderzoeksteam van Nicky Verstappen heeft verheugd gereageerd op de doorbraak in de zaak van Milica van Doorn uit Zaandam.

In die zaak werd een verdachte opgepakt nadat een familielid vrijwillig dna had afgestaan tijdens een grootschalig onderzoek dat vorige maand werd gehouden.

15.000 mannen
"Wij hopen op een zelfde resultaat", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg weten. Volgend jaar worden 15.000 mannen in onze provincie benaderd voor een vrijwillig DNA-verwantschapsonderzoek. Daarmee wordt er gezocht naar familie van de dader.

Schoolvoorbeeld
Bij de zaak in Zaandam werden ruim 130 mannen benaderd voor deelname aan een verwantschapsonderzoek. 125 mannen gaven gehoor aan de oproep. De verdachte die nu is opgepakt werd ook opgeroepen, maar hij was één van de twee weigeraars. Hij werd alsnog opgepakt omdat een familielid wel dna had afgestaan.

Verwantschapsonderzoek
"Uit het boekje", zo reageert een woordvoerder van het OM verheugd. Met een verwantschapsonderzoek wordt een verdachte gezocht door dna-sporen te vergelijken met mogelijke familieledn van de dader. Groot verschil met Nicky Verstappen is wel dat de doelgroep veel groter is. Hiervoor worden 15.000 mannen opgeroepen, in Zaandam waren dat er 133.

Begin 2018
Mensen bij politie en Justitie die betrokken zijn bij de zaak Verstappen volgen de ontwikkeling in Zaandam op de voet. Ook hebben de onderzoeksteams onderling contact om ervaringen en ideeën uit te wisselen.
Het verwantschapsonderzoek in de zaak van Nicky Verstappen moet ergens in de eerste maanden van 2018 beginnen.

De 11-jarige Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. Hij werd een dag later dood gevonden. De dader is nooit gepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen