Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rechercheurs Verstappen putten vertrouwen uit 'zaak Milica'

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 15:08

Het onderzoeksteam van Nicky Verstappen heeft verheugd gereageerd op de doorbraak in de zaak van Milica van Doorn uit Zaandam.

In die zaak werd een verdachte opgepakt nadat een familielid vrijwillig dna had afgestaan tijdens een grootschalig onderzoek dat vorige maand werd gehouden.

15.000 mannen
"Wij hopen op een zelfde resultaat", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg weten. Volgend jaar worden 15.000 mannen in onze provincie benaderd voor een vrijwillig DNA-verwantschapsonderzoek. Daarmee wordt er gezocht naar familie van de dader.

Schoolvoorbeeld
Bij de zaak in Zaandam werden ruim 130 mannen benaderd voor deelname aan een verwantschapsonderzoek. 125 mannen gaven gehoor aan de oproep. De verdachte die nu is opgepakt werd ook opgeroepen, maar hij was één van de twee weigeraars. Hij werd alsnog opgepakt omdat een familielid wel dna had afgestaan.

Verwantschapsonderzoek
"Uit het boekje", zo reageert een woordvoerder van het OM verheugd. Met een verwantschapsonderzoek wordt een verdachte gezocht door dna-sporen te vergelijken met mogelijke familieledn van de dader. Groot verschil met Nicky Verstappen is wel dat de doelgroep veel groter is. Hiervoor worden 15.000 mannen opgeroepen, in Zaandam waren dat er 133.

Begin 2018
Mensen bij politie en Justitie die betrokken zijn bij de zaak Verstappen volgen de ontwikkeling in Zaandam op de voet. Ook hebben de onderzoeksteams onderling contact om ervaringen en ideeën uit te wisselen.
Het verwantschapsonderzoek in de zaak van Nicky Verstappen moet ergens in de eerste maanden van 2018 beginnen.

De 11-jarige Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. Hij werd een dag later dood gevonden. De dader is nooit gepakt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen