Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechercheurs Verstappen putten vertrouwen uit 'zaak Milica'

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 15:08

Het onderzoeksteam van Nicky Verstappen heeft verheugd gereageerd op de doorbraak in de zaak van Milica van Doorn uit Zaandam.

In die zaak werd een verdachte opgepakt nadat een familielid vrijwillig dna had afgestaan tijdens een grootschalig onderzoek dat vorige maand werd gehouden.

15.000 mannen
"Wij hopen op een zelfde resultaat", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg weten. Volgend jaar worden 15.000 mannen in onze provincie benaderd voor een vrijwillig DNA-verwantschapsonderzoek. Daarmee wordt er gezocht naar familie van de dader.

Schoolvoorbeeld
Bij de zaak in Zaandam werden ruim 130 mannen benaderd voor deelname aan een verwantschapsonderzoek. 125 mannen gaven gehoor aan de oproep. De verdachte die nu is opgepakt werd ook opgeroepen, maar hij was één van de twee weigeraars. Hij werd alsnog opgepakt omdat een familielid wel dna had afgestaan.

Verwantschapsonderzoek
"Uit het boekje", zo reageert een woordvoerder van het OM verheugd. Met een verwantschapsonderzoek wordt een verdachte gezocht door dna-sporen te vergelijken met mogelijke familieledn van de dader. Groot verschil met Nicky Verstappen is wel dat de doelgroep veel groter is. Hiervoor worden 15.000 mannen opgeroepen, in Zaandam waren dat er 133.

Begin 2018
Mensen bij politie en Justitie die betrokken zijn bij de zaak Verstappen volgen de ontwikkeling in Zaandam op de voet. Ook hebben de onderzoeksteams onderling contact om ervaringen en ideeën uit te wisselen.
Het verwantschapsonderzoek in de zaak van Nicky Verstappen moet ergens in de eerste maanden van 2018 beginnen.

De 11-jarige Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. Hij werd een dag later dood gevonden. De dader is nooit gepakt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen