Overslaan en naar de inhoud gaan

Recherche heeft beeldmateriaal van dodelijke arrestatie

Geplaatst opdinsdag 27 december 2016 - 10:04

De Rijksrecherche heeft van meerdere getuigen beeldmateriaal ontvangen van de dodelijke arrestatie van een 35-jarige man uit Macedonië in Maastricht.

De man werd vorige week dinsdag opgepakt in winkelcentrum Brusselse Poort.

Beelden verwijderen
Het slachtoffer dat een dag eerder te horen had gekregen dat hij het land uit moest, verzette zich hevig bij die aanhouding waarna een worsteling volgde. Daarbij raakte de man onwel. Hij werd nog wel gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Getuigen die opnames maakten van de dodelijke arrestatie moesten die beelden op last van de politie verwijderen.

Lees ook: 'Getuigen moesten beelden fatale arrestatie wissen'

De Rijksrecherche begon na de dood van de man uit Macedonië een onderzoek. Er werd een oproep gedaan waarin gevraagd werd om getuigen en beeldmateriaal van de fatale arrestatie. Het Openbaar Ministerie laat nu weten dat daar gehoor aan is gegeven en dat er ook beelden gevorderd zijn van het winkelcentrum.

Goed beeld
Dankzij de getuigen en die beelden heeft de Rijksrecherche inmiddels 'een goed beeld gekregen van hetgeen er gebeurd is', laat het Openbaar Ministerie weten. Het OM benadrukt verder dat het onderzoek nog niet klaar is en dat het ook nog lang kan duren voordat het onderzoek is afgerond.

Lees ook: OM: beelden fatale arrestatie gewist vanwege privacy

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rijksrecherche doet onderzoek naar dood arrestant
Rijksrecherche zoekt getuigen fatale arrestatie
Overleden arrestant was net op vrije voeten
Kamervragen over gewiste beelden bij dodelijke arrestatie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen