Overslaan en naar de inhoud gaan

Recherche heeft beeldmateriaal van dodelijke arrestatie

Geplaatst opdinsdag 27 december 2016 - 10:04

De Rijksrecherche heeft van meerdere getuigen beeldmateriaal ontvangen van de dodelijke arrestatie van een 35-jarige man uit Macedonië in Maastricht.

De man werd vorige week dinsdag opgepakt in winkelcentrum Brusselse Poort.

Beelden verwijderen
Het slachtoffer dat een dag eerder te horen had gekregen dat hij het land uit moest, verzette zich hevig bij die aanhouding waarna een worsteling volgde. Daarbij raakte de man onwel. Hij werd nog wel gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Getuigen die opnames maakten van de dodelijke arrestatie moesten die beelden op last van de politie verwijderen.

Lees ook: 'Getuigen moesten beelden fatale arrestatie wissen'

De Rijksrecherche begon na de dood van de man uit Macedonië een onderzoek. Er werd een oproep gedaan waarin gevraagd werd om getuigen en beeldmateriaal van de fatale arrestatie. Het Openbaar Ministerie laat nu weten dat daar gehoor aan is gegeven en dat er ook beelden gevorderd zijn van het winkelcentrum.

Goed beeld
Dankzij de getuigen en die beelden heeft de Rijksrecherche inmiddels 'een goed beeld gekregen van hetgeen er gebeurd is', laat het Openbaar Ministerie weten. Het OM benadrukt verder dat het onderzoek nog niet klaar is en dat het ook nog lang kan duren voordat het onderzoek is afgerond.

Lees ook: OM: beelden fatale arrestatie gewist vanwege privacy

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rijksrecherche doet onderzoek naar dood arrestant
Rijksrecherche zoekt getuigen fatale arrestatie
Overleden arrestant was net op vrije voeten
Kamervragen over gewiste beelden bij dodelijke arrestatie
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen