Overslaan en naar de inhoud gaan

Recherche heeft beeldmateriaal van dodelijke arrestatie

Geplaatst opdinsdag 27 december 2016 - 10:04

De Rijksrecherche heeft van meerdere getuigen beeldmateriaal ontvangen van de dodelijke arrestatie van een 35-jarige man uit Macedonië in Maastricht.

De man werd vorige week dinsdag opgepakt in winkelcentrum Brusselse Poort.

Beelden verwijderen
Het slachtoffer dat een dag eerder te horen had gekregen dat hij het land uit moest, verzette zich hevig bij die aanhouding waarna een worsteling volgde. Daarbij raakte de man onwel. Hij werd nog wel gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Getuigen die opnames maakten van de dodelijke arrestatie moesten die beelden op last van de politie verwijderen.

Lees ook: 'Getuigen moesten beelden fatale arrestatie wissen'

De Rijksrecherche begon na de dood van de man uit Macedonië een onderzoek. Er werd een oproep gedaan waarin gevraagd werd om getuigen en beeldmateriaal van de fatale arrestatie. Het Openbaar Ministerie laat nu weten dat daar gehoor aan is gegeven en dat er ook beelden gevorderd zijn van het winkelcentrum.

Goed beeld
Dankzij de getuigen en die beelden heeft de Rijksrecherche inmiddels 'een goed beeld gekregen van hetgeen er gebeurd is', laat het Openbaar Ministerie weten. Het OM benadrukt verder dat het onderzoek nog niet klaar is en dat het ook nog lang kan duren voordat het onderzoek is afgerond.

Lees ook: OM: beelden fatale arrestatie gewist vanwege privacy

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rijksrecherche doet onderzoek naar dood arrestant
Rijksrecherche zoekt getuigen fatale arrestatie
Overleden arrestant was net op vrije voeten
Kamervragen over gewiste beelden bij dodelijke arrestatie
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen