Overslaan en naar de inhoud gaan

Recherche en OM onderzoeken politie Horst-Peel en Maas

Geplaatst opdonderdag 24 oktober 2019 - 20:05

De Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de politie Horst-Peel en Maas.

Daarvoor worden op dit moment meer dan 100 politiemensen en oud-politiemensen gehoord, meldt De Limburger. Zij moeten met name vragen beantwoorden over de bedrijfscultuur binnen het basisteam, zo schrijft de krant.

Geschorst
In totaal acht politiemensen die werkten op het bureau Horst-Peel en Maas zijn de afgelopen maanden geschorst voor mogelijk onprofessioneel gedrag. Onder de agenten die op non-actief zijn gezet was ook een leidinggevende.

Lees ook: Leiddinggevende politie geschorst om 'onprofessioneel gedrag'

Onderzoek
Afgelopen zomer werd er een oriënterend onderzoek gevoerd door de Rijksrecherche. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt daaruit dat er mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd, waardoor er nu ook een strafrechtelijk onderzoek is opgestart.

Onbekend is nog waar de politiemensen precies van worden verdacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen