Overslaan en naar de inhoud gaan

Recherche en OM onderzoeken politie Horst-Peel en Maas

Geplaatst opdonderdag 24 oktober 2019 - 20:05

De Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de politie Horst-Peel en Maas.

Daarvoor worden op dit moment meer dan 100 politiemensen en oud-politiemensen gehoord, meldt De Limburger. Zij moeten met name vragen beantwoorden over de bedrijfscultuur binnen het basisteam, zo schrijft de krant.

Geschorst
In totaal acht politiemensen die werkten op het bureau Horst-Peel en Maas zijn de afgelopen maanden geschorst voor mogelijk onprofessioneel gedrag. Onder de agenten die op non-actief zijn gezet was ook een leidinggevende.

Lees ook: Leiddinggevende politie geschorst om 'onprofessioneel gedrag'

Onderzoek
Afgelopen zomer werd er een oriënterend onderzoek gevoerd door de Rijksrecherche. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt daaruit dat er mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd, waardoor er nu ook een strafrechtelijk onderzoek is opgestart.

Onbekend is nog waar de politiemensen precies van worden verdacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen