Overslaan en naar de inhoud gaan

Recherche en OM onderzoeken politie Horst-Peel en Maas

Geplaatst opdonderdag 24 oktober 2019 - 20:05

De Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de politie Horst-Peel en Maas.

Daarvoor worden op dit moment meer dan 100 politiemensen en oud-politiemensen gehoord, meldt De Limburger. Zij moeten met name vragen beantwoorden over de bedrijfscultuur binnen het basisteam, zo schrijft de krant.

Geschorst
In totaal acht politiemensen die werkten op het bureau Horst-Peel en Maas zijn de afgelopen maanden geschorst voor mogelijk onprofessioneel gedrag. Onder de agenten die op non-actief zijn gezet was ook een leidinggevende.

Lees ook: Leiddinggevende politie geschorst om 'onprofessioneel gedrag'

Onderzoek
Afgelopen zomer werd er een oriënterend onderzoek gevoerd door de Rijksrecherche. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt daaruit dat er mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd, waardoor er nu ook een strafrechtelijk onderzoek is opgestart.

Onbekend is nog waar de politiemensen precies van worden verdacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen