Overslaan en naar de inhoud gaan

Realisme bij Fortuna: 'Dit duel verlies je 99 van 100 keer'

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 11:02

Fortuna Sittard had dinsdagavond geen schijn van kans in het thuisduel tegen koploper Ajax: 0-5. Na afloop overheerste de berusting in het Sittardse kamp.

"Geen leuke uitslag natuurlijk", zo typeerde Roel Janssen na afloop het resultaat. De verdediger constateerde tegelijkertijd ook dat Fortuna bij vlagen aardige dingen liet zien, maar dat het duel halverwege, bij een 0-3 ruststand, al gespeeld was.

Lees ook: Fortuna Sittard onmachtig tegen gretig Ajax: 0-5

'Supporters waren het meest positieve vandaag'
Het was voor Fortuna het eerste duel sinds lange tijd tegen een topploeg met publiek op de tribunes. Coach Ultee genoot van de Fortuna-achterban en vindt dat zijn spelers alles in het werk hebben gesteld om Ajax onschadelijk te maken. "We hebben het zo goed mogelijk gedaan, maar dat was bij lange na niet goed genoeg tegen dit Ajax", zo luidde de duidelijke conclusie van de trainer.

'Ajax was een paar klasses beter'
Fortuna bivakkeert nu op de zestiende plek in de Eredivisie en speelt in de komende weken tegen ploegen die van een vergelijkbaar niveau zouden moeten zijn. "Over deze wedstrijd moet je het dan ook niet meer hebben", vindt aanvoerder Ben Rienstra. "Op voorhand rekent niemand erop dat je punten pakt tegen Ajax en dat is ook niet gebeurd, dus we moeten niet te dramatisch doen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen