Overslaan en naar de inhoud gaan

Reactor 1 kerncentrale Tihange stilgelegd na storing

Geplaatst opzaterdag 19 september 2015 - 12:15

Reactor nummer 1 van de kerncentrale in het Waalse Tihange is vrijdagavond rond 23:30 stilgelegd na een storing.

Dat meldt de VRT.

Automatisch
Het stopzetten gebeurde volgens een automatische beveiligingsprocedure. Het probleem deed zich voor bij een waterpomp van een stoomgenerator. Er is volgens eigenaar Electrabel geen gevaar geweest voor het personeel of de omgeving. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt eer de kernreactor weer kan worden opgestart.

De kerncentrale bij Hoei op zo'n 55 kilometer van Maastricht heeft al tijden te kampen met problemen. Vorige maand werd ook reactor 3 stilgelegd door een automatische noodstop, en werd een aantal personeelsleden geschorst wegens slordigheid.

Lees ook: Reactor kerncentrale Tihange ongepland stilgelegd

Tihange-2 ligt al een hele tijd stil, sinds er in de zomer van 2012 scheurtjes in de reactorwand werden ontdekt. Vanwege hetzelfde euvel ligt ook een van de reactoren van de kerncentrale van Doel bij Antwerpen stil. De technische problemen bij de Belgische kerncentrales hebben vanuit Nederland al verschillende keren tot vragen geleid.

Lees ook: Limburgse gemeenten willen sluiting kerncentrale Tihange

Alle 1Limburg-berichten over Tihange

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand in Belgische kerncentrale Tihange
Kernreactor Tihange 2 blijft nog maanden buiten dienst
Tihange 1
Tihange 1 wordt pas eind september opgestart
'Scheurtjesreactor' Tihange 2 langer buiten gebruik
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen