Overslaan en naar de inhoud gaan

Reacties schaderegeling: 'Overheid neemt zorgplicht serieus'

Geplaatst opvrijdag 13 augustus 2021 - 18:19

De schaderegeling voor gedupeerden van het hoogwater krijgt veel lof uit Limburg. Gedupeerden en bestuurders laten in een eerste reactie weten tevreden te zijn.

Het kabinet besloot vrijdag dat de schade die niet verzekerbaar, niet verhaalbaar en niet vermijdbaar is, gecompenseerd wordt.

Video: L1

Lees ook: Zo gaat het kabinet gedupeerden hoogwater helpen

Valkenburg
Ondernemer Martin Atteveld in Valkenburg reageert opgelucht. Zijn zaak liep veel schade op door de overstromingen. "Als ze echt 90 procent van de schade compenseren, zou dat echt geweldig zijn!" Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul is ook tevreden. "Ze laten niemand vallen. Ik ben echt blij met de uitkomst van deze ministerraad", aldus de burgemeester. "Dit is geweldig nieuws voor onze gedupeerde inwoners en ondernemers. Niet alleen in Valkenburg aan de Geul, maar in heel Limburg! De rijksoverheid heeft haar zorgplicht serieus waargemaakt."

Landbouw
Ook voor landbouwers wordt een aanzienlijk deel van de schade gecompenseerd door de overheid. De Limburgse Land en Tuinbouwbond (LLTB) zegt dat de regeling boeren en tuinders een goed perspectief biedt op tegemoetkoming van de schade. "Het kabinet heeft snel en adequaat gereageerd op de wateroverlast", zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. "Overstromingen hebben immers niet alleen een grote impact op de bedrijfsvoering, het kan ook een traumatische gebeurtenis zijn." De LLTB merkt wel op dat de regeling nog goedgekeurd moet worden in Brussel.

Toekomst
Volgens demissionair minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus was het hoogwater in Limburg een knock-out voor veel mensen. "Wij helpen hen nu weer overeind", zegt de minister. De getroffen mensen kunnen nu weer aan de toekomst werken. "We kunnen weer beginnen met de opbouw van ons mooie Valkenburg aan de Geul", zegt burgemeester Daan Prevoo. "Een zware klus, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we hier gezamenlijk sterker dan ooit uit komen."

Ondernemer Martin Atteveld sluit zich daar bij aan. "We hadden wel iets verwacht, maar je weet nooit hoe lang het duurt. We moeten snel weer open, dus alles wat we nu krijgen is goed nieuws."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen