Overslaan en naar de inhoud gaan

Reactie Rutte op affaire Verheijen stoort VVD-jongeren

Geplaatst opmaandag 16 februari 2015 - 22:47

De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, vindt het ongepast hoe premier Rutte en fractievoorzitter Zijlstra zich hebben uitgelaten over het declaratiegedrag van kamerlid Mark Verheijen.

Volgens de liberale jongeren was het correct geweest om de resultaten van een integriteitsonderzoek af te wachten, in plaats van de kwestie als 'opgeblazen' te kwalificeren. JOVD-voorzitter Tom Leijte heeft dat maandag gezegd.

Gedeclareerd
Het Venlose kamerlid Verheijen heeft volgens NRC Handelsblad in zijn vorige functie als Limburgs gedeputeerde duizenden euro's ten onrechte gedeclareerd. Rutte en Zijlstra namen het na publicatie van dat bericht voor hem op. Maar na onrust in VVD-afdelingen werd toch besloten tot een onderzoek van de commissie integriteit van de partij.

Die commissie, onder leiding van oud-europarlementariër Jan Kees Wiebenga, verwacht binnen twee weken met een uitkomst te komen.

Lees ook: Intern onderzoek VVD naar Mark Verheijen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
ANP
'Bonnetjes-controle provincie moet anders'
ANP
Gedeputeerde Kersten: media maken Mark Verheijen kapot
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen