Overslaan en naar de inhoud gaan

Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen

Geplaatst opwoensdag 18 februari 2015 - 19:09

De nonchalante reactie van premier Rutte naar aanleiding van het declaratieschandaal rond Mark Verheijen, was reden voor Wout Heijmans om aangifte te doen tegen het VVD-Kamerlid.

Dat zegt de Maastrichtse advocaat Richard Wagemans die de aangifte deed namens het Veldense bedrijf Taurus.

Opgepompt in krant
Mark Rutte zei over het declaratiegedrag van Verheijen "Als je honderden ritten maakt voor bepaalde nevenfuncties en je maakt een paar keer een declaratiefout, die wordt vastgesteld en die je terugbetaalt, dan vind ik het eerlijk gezegd allemaal erg opgepompt wat vandaag in de krant staat."

Omkoping
Die reactie schoot dus in het verkeerde keelgat bij Wout Heijmans, eigenaar van het bedrijf Adventureworld of Taurus, die de politicus omkoping verwijt. Heijmans vecht al jaren voor de uitbreiding van zijn bedrijf met onder andere een bioscoop. In 2005 kreeg hij daar van de gemeente Arcen en Velden een vrijstelling voor, maar die werd in 2010 door de gemeente Venlo vernietigd.

Jarenlang geblokkeerd
In de tussentijd gaf Venlo wel toestemming voor de bouw van een bioscoop door projectontwikkelaar Van Pol in de Venlose binnenstad. "Deze gang van zaken kan niet anders worden uitgelegd dan dat de heer Verheijen zeer ver ging in het faciliteren van Piet van Pol en aan hem gelieerde ondernemingen. Verheijen heeft het project van Taurus jarenlang geblokkeerd ten gunste van de projecten van Van Pol en in ruil voor verkiezingsgiften", aldus de strafklacht.

Lees hier de eerdere berichtgeving over Mark Verheijen

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeester Venlo
Verbolgen burgemeester: Venlo geen bananenrepubliek
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Heijmans: Verheijen probeerde mij te beschadigen
Taurus wil vervolging Mark Verheijen afdwingen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen