Overslaan en naar de inhoud gaan

Raymond Knops: 'Ga het nachtwerk zeker niet missen'

Geplaatst opzondag 9 januari 2022 - 18:41

Het zit er op voor Raymond Knops uit Hegelsom. Na vier jaar als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken wordt maandag het nieuwe kabinet beëdigd.

Knops keert daarin niet terug.

Reactie
Afgelopen week liet Knops al weten te zijn teleurgesteld te moeten stoppen. Vanwege een vrouwenquotum in het nieuwe kabinet is een plek in Rutte IV niet voor hem weggelegd. "Vrouw worden is niet mijn ambitie. Dat betekent dat in de puzzel die gelegd wordt dat voor sommige mensen geen plaats meer is, heel jammer", vertelt Knops in L1mburg Centraal. "Ik heb gezegd dat ik heel teleurgesteld ben en dat ik nog niet klaar was, dat ik nog heel veel had kunnen en willen doen."

Video L1

Bedreigingen
Dat sommige politici het de afgelopen jaren zwaar te voorduren hebben, blijkt wel uit de recentelijke bedreigingen richting Sigrid Kaag en Hugo de Jonge. "Ik ben ook weleens bedreigd maar dat staat niet in verhoudging tot wat nu in het nieuws komt", vertelt Knops over zijn eigen ervaringen.

Nachtwerk
Knops gaat vooral zijn collega's missen waarmee hij de afgelopen jaren gewerkt heeft. Over wat hij niet gaat missen, hoeft hij niet lang na te denken: "Dat zijn de dossiers die je soms tot diep in de nacht moet doorlezen, waar al die stukken in staan en die je moet lezen omdat je daar verantwoordelijk voor bent. Dat is heel veel papierwerk en dat moet je ook gewoon doen."

Het hele gesprek is in de video hierboven terug te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen