Overslaan en naar de inhoud gaan

Raymond de Laruelle ontvangt De Sjeng 2017

Geplaatst opdinsdag 17 oktober 2017 - 11:17

De Kerkraadse muzikant Raymond de Laruelle ontvangt dit jaar De Sjeng, een oeuvreprijs voor beeldbepalende accordeonisten uit Limburg.

De artiest werd maandagavond verrast door Beppie Kraft tijdens de Oktoberfeesten in Sittard.

Grote verdiensten
De artiestencommissie van de Sjeng Kraft Kompenei wil met het toekennen van de prijs de grote muzikale verdiensten van De Laruelle onderstrepen. Hij ontvangt een geldbedrag en een beeldje van de kunstenaar Ton Wouters. De prijs is overigens vernoemd naar accordeonist Sjeng Kraft, de vader van Beppie Kraft.

Raymond de Laruelle kreeg De Sjeng op het Oktoberfeest in Sittard uitgereikt door Beppie Kraft.
Foto: Ralph Souren

Vrijthof
Op de 11e van de 11e zal De Laruelle zijn prijs in ontvangst nemen op het Vrijthof in Maastricht. Tijdens de uitreiking zal de artiest het nummer 'Iech bin zoe verleef' van Sjeng Kraft ten gehore brengen.

Limburgse bands
De Laruelle is sinds zijn vierde levensjaar actief in de muziek en staat sinds zijn vijftiende op het podium. Met zijn accordeon en andere toetsinstrumenten is hij actief in talloze Limburgse bands. Hij speelde onder andere bij de Crombacher Muzikanten, René Shumans' band The Dream, Flegel, de Palemiger Spatzen en de Intensband van Jack Vinders.

Improvisatie
Tegenwoordig is hij actief bij feestband Tonca, in het trio Ohne Gewähr en speelt en zingt hij in het Kerkraadse kleine ensemble Koalejitze. Muziekkenners en –liefhebbers roemen zijn spel, maar ook zijn improvisatietalent en zijn vermogen een live-publiek te bespelen.

De Kerkradenaar volgt John Toma op, die de prijs vorig jaar ontving.

Lees alles over het Oktoberfeest in Sittard op L1.nl/oktoberfeest.

L1 doet tot en met 18 oktober verslag van het oktoberfeest met (live)uitzendingen op radio en tv. Bekijk hier het complete spoorboekje.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen