Overslaan en naar de inhoud gaan

Ravage op begraafplaats: enorme bomen geveld door storm

Geplaatst opzondag 14 maart 2021 - 13:31

De storm heeft flink huisgehouden op de begraafplaats aan de Tongerseweg in Maastricht. Zeker tien enorme bomen zijn door de harde wind omgewaaid.

De ravage is groot. De begraafplaats is daarom op last van de politie afgesloten voor bezoekers.

Beschadigd
Overal liggen stammen en takken. Meerdere graven zijn door de omgevallen bomen beschadigd en bedolven onder takken. Een boom viel op een muur van de Joodse begraafplaats en zorgde daar voor schade.

Zware windstoten
Eerder dit jaar zijn op het terrein van de begraafplaats meer dan honderd bomen gerooid, omdat deze bomen een risico vormden voor de bezoekers. Vermoedelijk heeft de wind bij de storm zaterdag daardoor meer ruimte gehad op het terrein en kregen bomen die voorheen in de luwte stonden, het nu zwaar te verduren.

In Maastricht zorgden de zware windstoten voor meer schade. In de de Bononiahof viel een boom op twee auto's en aan de Caesarhof kwam een boom op een huis terecht. Niemand raakte daarbij gewond.

Lees ook: Boom valt door harde wind op huis: 'Alleen materiële schade'

Storm
Het KNMI had zaterdag voor het hele land code geel afgekondigd vanwege zware windstoten. Met name tijdens hagel en regenbuien haalde de wind snelheden van 80 tot 90 kilometer per uur.

Lees ook: Opnieuw overlast door hard wind en hagel in Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen