Overslaan en naar de inhoud gaan

Ravage op begraafplaats: enorme bomen geveld door storm

Geplaatst opzondag 14 maart 2021 - 13:31

De storm heeft flink huisgehouden op de begraafplaats aan de Tongerseweg in Maastricht. Zeker tien enorme bomen zijn door de harde wind omgewaaid.

De ravage is groot. De begraafplaats is daarom op last van de politie afgesloten voor bezoekers.

Beschadigd
Overal liggen stammen en takken. Meerdere graven zijn door de omgevallen bomen beschadigd en bedolven onder takken. Een boom viel op een muur van de Joodse begraafplaats en zorgde daar voor schade.

Zware windstoten
Eerder dit jaar zijn op het terrein van de begraafplaats meer dan honderd bomen gerooid, omdat deze bomen een risico vormden voor de bezoekers. Vermoedelijk heeft de wind bij de storm zaterdag daardoor meer ruimte gehad op het terrein en kregen bomen die voorheen in de luwte stonden, het nu zwaar te verduren.

In Maastricht zorgden de zware windstoten voor meer schade. In de de Bononiahof viel een boom op twee auto's en aan de Caesarhof kwam een boom op een huis terecht. Niemand raakte daarbij gewond.

Lees ook: Boom valt door harde wind op huis: 'Alleen materiële schade'

Storm
Het KNMI had zaterdag voor het hele land code geel afgekondigd vanwege zware windstoten. Met name tijdens hagel en regenbuien haalde de wind snelheden van 80 tot 90 kilometer per uur.

Lees ook: Opnieuw overlast door hard wind en hagel in Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen