Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ravage na treinongeluk groter dan gedacht

Geplaatst opmaandag 24 april 2017 - 22:54

De ravage die is ontstaan na het treinongeluk maandagochtend bij Deurne is groter dan gedacht.

Daar botste maandagochtend een goederentrein op een graafmachine. Dat heeft grote gevolgen voor treinreizigers die pendelen tussen Venlo en Eindhoven. Het treinverkeer op het traject ligt door herstelwerkzaamheden zeker tot donderdagochtend 05:00 uur plat.

Schade
Pas toen de goederentrein verwijderd was kon de spoorwegbeheerder de schade beter overzien. Die bleek een stuk groter dan in eerste instantie gedacht. Woordvoeder Coen van Kranenburg van ProRail:" Er waren geen drie maar zes bovenleidingportalen stuk. Ook moet de overweg worden vervangen en honderden meters bovenleiding. En er moet nieuw spoorgrind in, zo'n 150 meter".

Extra reistijd
Door de werkzaamheden rijden er geen rechtstreekse treinen tussen Venlo en Eindhoven. Reizigers kunnen via Roermond reizen of de bus pakken die NS tussen Horst-Sevenum en Deurne laat rijden. Er is minimaal een een half uur extra reistijd.

Lees ook: Voorlopig geen treinen tussen Deurne en Horst-Sevenum

Race tegen de klok
ProRail verwacht dat reizigers vanaf donderdagochtend 27 april vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein kunnen reizen bij Deurne. "Het blijft wel een race tegen de klok", zegt Van Kranenburg. Niet alleen is het bij de vervanging van bovenleiding moeilijk in te schatten hoe lang het gaat duren. Ook moet bijvoorbeeld de installatie op een overweg worden getest, om te zorgen dat alles veilig is.

Koningsdag
ProRail hoopt dat voor Koningsdag, wanneer veel mensen met de trein willen reizen, is opgelost. Dinsdagochtend vroeg beginnen de werkzaamheden. Woensdag is waarschijnlijk pas duidelijk of er donderdag daadwerkelijk treinen over het traject kunnen rijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hele dag geen treinen tussen Horst-Sevenum en Helmond
Defecte motor is oorzaak van treinongeluk
Rood sein
Kapotte trein blokkeert spoor Horst-Deurne
Geen treinen tussen Helmond en Horst-Sevenum
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen