Overslaan en naar de inhoud gaan

Ravage na treinongeluk groter dan gedacht

Geplaatst opmaandag 24 april 2017 - 22:54

De ravage die is ontstaan na het treinongeluk maandagochtend bij Deurne is groter dan gedacht.

Daar botste maandagochtend een goederentrein op een graafmachine. Dat heeft grote gevolgen voor treinreizigers die pendelen tussen Venlo en Eindhoven. Het treinverkeer op het traject ligt door herstelwerkzaamheden zeker tot donderdagochtend 05:00 uur plat.

Schade
Pas toen de goederentrein verwijderd was kon de spoorwegbeheerder de schade beter overzien. Die bleek een stuk groter dan in eerste instantie gedacht. Woordvoeder Coen van Kranenburg van ProRail:" Er waren geen drie maar zes bovenleidingportalen stuk. Ook moet de overweg worden vervangen en honderden meters bovenleiding. En er moet nieuw spoorgrind in, zo'n 150 meter".

Extra reistijd
Door de werkzaamheden rijden er geen rechtstreekse treinen tussen Venlo en Eindhoven. Reizigers kunnen via Roermond reizen of de bus pakken die NS tussen Horst-Sevenum en Deurne laat rijden. Er is minimaal een een half uur extra reistijd.

Lees ook: Voorlopig geen treinen tussen Deurne en Horst-Sevenum

Race tegen de klok
ProRail verwacht dat reizigers vanaf donderdagochtend 27 april vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein kunnen reizen bij Deurne. "Het blijft wel een race tegen de klok", zegt Van Kranenburg. Niet alleen is het bij de vervanging van bovenleiding moeilijk in te schatten hoe lang het gaat duren. Ook moet bijvoorbeeld de installatie op een overweg worden getest, om te zorgen dat alles veilig is.

Koningsdag
ProRail hoopt dat voor Koningsdag, wanneer veel mensen met de trein willen reizen, is opgelost. Dinsdagochtend vroeg beginnen de werkzaamheden. Woensdag is waarschijnlijk pas duidelijk of er donderdag daadwerkelijk treinen over het traject kunnen rijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hele dag geen treinen tussen Horst-Sevenum en Helmond
Defecte motor is oorzaak van treinongeluk
Rood sein
Kapotte trein blokkeert spoor Horst-Deurne
Geen treinen tussen Helmond en Horst-Sevenum
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen