Overslaan en naar de inhoud gaan

Ravage na plofkraak bij bank in winkelcentrum Landgraaf

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 5:55

Bij een bank aan het Raadhuisplein in Landgraaf is dinsdagochtend een plofkraak gepleegd.

Rond 5:00 uur hebben de daders een geldautomaat van een filiaal van ABN AMRO bij winkelcentrum Op den Kamp opgeblazen.

Ravage
Met de kraak hebben ze een flinke ravage aangericht. Niet alleen de gevel van de bank is flink beschadigd geraakt. Ook de ruiten van naastgelegen zaken zijn gesneuveld door de harde knal. De daders zijn er na de plofkraak in een donkerkleurige auto vandoor gegaan. Het is vooralsnog niet duidelijk of er iets buit is gemaakt. De politie is een zoektocht gestart naar de verdachten.

Video: Track '88

Opvang
Burgemeester Raymond Vlecken reageert geschokt op de plofkraak. "Verschrikkelijk", schrijft de burgervader op Twitter. De bewoners van de appartementen boven de bank zijn elders opgevangen, zo laat Vlecken weten.

Video: L1

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen