Overslaan en naar de inhoud gaan

Ravage na ongeluk met camper op A2

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 10:39

Vanwege een gecompliceerd ongeluk is de A2 in noordelijke richting tussen Urmond en Born woensdagochtend afgesloten.

Drie mensen raakten gewond, en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vrachtwagen
Het ongeluk met meerdere voertuigen gebeurde even na 10:00 uur, ter hoogte van Guttecoven. Behalve de camper waren er in ieder geval een vrachtwagen en een personenauto bij betrokken. De bestuurster van de personenauto raakte zwaargewond en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De eerste aanrijding gebeurde tussen een zwarte Volkswagen Golf en de camper. Een achteropkomende vrachtwagen reed vervolgens eerst over de Golf en daarna over de camper.

Vangrail
Behalve brandweer, politie en ambulances kwam ook een traumaheli ter plekke voor eerste hulp. De bestuurder van de personenauto moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd, zijn auto was volledig tegen de vangrail gedrukt.

Foto: Etienne Zegers

De ravage is groot. De camper is volledig verwoest, de snelweg ligt bezaaid met brokstukken.

File
Het verkeer is in allebei de richtingen vastgelopen door het ongeluk. In noordelijke richting staat een file omdat de weg is afgesloten, in zuidelijke richting is een kijkersfile ontstaan.

Keren
Een deel van het verkeer dat achter het ongeluk vaststaat, werd door Rijkswaterstaat en de politie gevraagd om op de weg te keren om terug te rijden richting Kerensheide. Het is nog niet bekend wanneer de weg weer volledig wordt vrijgegeven.

Lees hier alle verkeersinformatie.

Foto: Etienne Zegers
Foto: Etienne Zegers
Foto: Etienne Zegers

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Motorrijder gewond bij aanrijding op A2
Aanrijding vrachtwagen camper A73 5 mrt 2021
Vrachtauto botst met camper: A73 dicht
Snelweg A2 bij Guttecoven weer open na ongeval
Snelweg A2 dicht na kettingbotsing bij Guttecoven
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen