Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rattenvangers huis-aan-huis in Weerter wijk

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 13:56

Op zoek naar ratten krijgen alle woningen in de Weertse wijk Moesel binnenkort mensen van de reinigingsdienst op bezoek.

Die gaan met name kijken naar keutels en andere rattensporen.

Plaag
Op die manier wil de gemeente in kaart brengen waar er precies overlast is van de zwarte rat. De wijk heeft al jaren te kampen met het ongedierte en de overlast lijkt toe te nemen. Vorige week werd duidelijk dat er dit jaar al meer klachten zijn binnengekomen uit de buurt dan in heel 2017.

Lees ook: Weerter wijk geteisterd door rattenplaag

Aanpak
De gemeente heeft in ieder geval aangekondigd in en om de wijk lokdozen en vallen te plaatsen, en extra ongediertebestrijders de wijk in te sturen. Door ook aandacht te besteden aan het opruimen van zwerfafval, wil de gemeente bewerkstelligen dat de buurt minder aantrekkelijk wordt voor het ongedierte.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen