Overslaan en naar de inhoud gaan

Rattenvangers huis-aan-huis in Weerter wijk

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 13:56

Op zoek naar ratten krijgen alle woningen in de Weertse wijk Moesel binnenkort mensen van de reinigingsdienst op bezoek.

Die gaan met name kijken naar keutels en andere rattensporen.

Plaag
Op die manier wil de gemeente in kaart brengen waar er precies overlast is van de zwarte rat. De wijk heeft al jaren te kampen met het ongedierte en de overlast lijkt toe te nemen. Vorige week werd duidelijk dat er dit jaar al meer klachten zijn binnengekomen uit de buurt dan in heel 2017.

Lees ook: Weerter wijk geteisterd door rattenplaag

Aanpak
De gemeente heeft in ieder geval aangekondigd in en om de wijk lokdozen en vallen te plaatsen, en extra ongediertebestrijders de wijk in te sturen. Door ook aandacht te besteden aan het opruimen van zwerfafval, wil de gemeente bewerkstelligen dat de buurt minder aantrekkelijk wordt voor het ongedierte.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen