Duivenpoep_HD

Voerverbod in delen Heerlen tegen ratten- en duivenoverlast

In delen van Heerlen mogen vogels en eenden vanaf 1 oktober niet meer worden gevoerd. Op deze manier wil de stad de overlast door duiven, ratten, eenden en muizen tegengaan.

Ratten
Rattenoverlast bij eendjesvijver Nieuw-Bergen

In Nieuw-Bergen hebben mensen die rond de visvijver langs de Schilderslaan wonen last van rattenoverlast.

Maastricht: Mensen moeten wennen aan ratten op straat

Inwoners van Maastricht moeten wennen aan het feit dat ze de komende tijd meer ratten tegenkomen in de stad.

Ratten zorgen opnieuw voor onrust in Sittard

In Sittard is er opnieuw sprake van rattenoverlast. De gemeente heeft bordjes geplaatst in de wijk Stadbroek, om bewoners te verzoeken vissen en vogels niet langer te voeren. 'Dit trekt ongedierte aan', zo staat er.

Ouderwetse val helpt niet: rattenplaag houdt aan

De gemeente Weert probeert al twee weken de rattenplaag in de wijk Moesel te bestrijden, maar tot nu toe blijven de vallen leeg.

'Verruim mogelijkheden om ratten te bestrijden'

Limburgse ongediertebestrijders vinden dat de wet moet worden versoepeld, waardoor de overlast van ratten bij agrarische bedrijven beter kan worden aangepakt.

'Stalbranden veroorzaakt door ratten'

CDA-statenlid Rudy Tegels zegt diverse signalen te hebben gekregen dat stalbranden mogelijk worden veroorzaakt door de overlast van ratten. Limburgse ongediertebestrijders erkennen dat de knagers de boosdoeners kunnen zijn.

Rattenoverlast in delen van Stein en Echt

Delen van Stein en Echt hebben te kampen met overlast door ratten.

Gemeente Sittard-Geleen gaat brute rattenval vaker inzetten

De proef met de rattenval in het riool in Geleen, die de rug van de knaagdiertjes met plastic pinnen breekt, is een groot succes. De stad is in drie maanden tijd van 273 ratten verlost.

Politie waarschuwt hondenbezitters voor rattengif

De politie waarschuwt hondenbezitters in Roggel voor korrels rattengif.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten