Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: 'Zorginstelling heeft winstverbod niet omzeild'

Geplaatst opmaandag 24 december 2018 - 17:05

Bij zorginstelling DeSeizoenen, dat vestigingen in Roggel en Heerlen heeft, is geen zorggeld weggelekt. Ook blijkt er geen sprake te zijn van wanbeleid.

Dat blijkt uit onderzoek van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam.

Inspectie
De zorginstelling kwam onder het vergrootglas te liggen omdat het mogelijk het verbod op winst in de zorg omzeilde. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd IGJ en de Nederlandse Zorgautoriteit NZa startte daarop een onderzoek.

Lees ook: 'Winstverbod omzeild bij zorginstellingen Heerlen en Roggel'

Conclusies
Uit het onderzoek is gebleken dat er geen zorggelden wegvloeien bij DeSeizoenen. Verder concludeert de Ondernemingskamer dat de kwaliteit van de zorg niet ter discussie staat en dat het winstuitkeringsverbod niet is geschonden.

Heerlen en Roggel
DeSeizoenen heeft zes vestigingen in Nederland, waarvan er twee in Limburg liggen. In Roggel valt Elivagar met 35 cliƫnten onder DeSeizoenen, in Heerlen is het bedrijf de eigenaar van De Corisberg en de bijbehorende woongroepen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen