Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: wangedrag NS in Limburg was 'incident'

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 17:14

De malversaties van de Nederlandse Spoorwegen bij openbare aanbestedingen van spoorlijnen hebben zich beperkt tot Limburg alleen.

Er zijn geen aanwijzingen dat de nationale vervoerder ook elders in het land over de schreef is gegaan.

Onderzoek
Dat blijkt uit onderzoeken die de NS liet uitvoeren door de advocatenkantoren De Brauw en Blackstone en Jones Day. Het eindrapport wordt later vanavond openbaar. De NS concludeert dat 'Limburg' "een incident" is geweest.

Opspraak
De NS kwam eerder dit jaar ernstig in opspraak toen duidelijk werd van welke praktijken dochter QBuzz/Abellio zich had bediend bij het binnenhalen van het Limburgse openbaar vervoer 2016-2031.

Bedrijfsspionage
Op diverse manieren heeft de NS de concurrentie bedrijfsgevoelige informatie afhandig gemaakt, onder meer door bedrijfsspioniage via een toenmalig directeur van Veolia Limburg. Het schandaal kostte de NS/Abellio de Limburgse opdracht. Ook sneuvelde de top van QBuzz/Abellio, later gevolgd door NS-topman Timo Huges.

Geen nieuw licht
Het vrijdagavond te verschijnen rapport bevestigt volgens de NS dat de eerder genomen maatregelen de juiste waren. Eerder zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën al dat de onderzoeken 'geen nieuw licht op de zaak' wierpen.

Lees ook: 'Geen nieuwe feiten in onderzoek naar OV-schandaal'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vertrouwelijke info gelekt bij concessie ov Limburg
Gedeputeerde verbijsterd over schandaal ov-aanbesteding
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
NS staakt strijd tegen publicatie geheim rapport
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen