Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: wangedrag NS in Limburg was 'incident'

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 17:14

De malversaties van de Nederlandse Spoorwegen bij openbare aanbestedingen van spoorlijnen hebben zich beperkt tot Limburg alleen.

Er zijn geen aanwijzingen dat de nationale vervoerder ook elders in het land over de schreef is gegaan.

Onderzoek
Dat blijkt uit onderzoeken die de NS liet uitvoeren door de advocatenkantoren De Brauw en Blackstone en Jones Day. Het eindrapport wordt later vanavond openbaar. De NS concludeert dat 'Limburg' "een incident" is geweest.

Opspraak
De NS kwam eerder dit jaar ernstig in opspraak toen duidelijk werd van welke praktijken dochter QBuzz/Abellio zich had bediend bij het binnenhalen van het Limburgse openbaar vervoer 2016-2031.

Bedrijfsspionage
Op diverse manieren heeft de NS de concurrentie bedrijfsgevoelige informatie afhandig gemaakt, onder meer door bedrijfsspioniage via een toenmalig directeur van Veolia Limburg. Het schandaal kostte de NS/Abellio de Limburgse opdracht. Ook sneuvelde de top van QBuzz/Abellio, later gevolgd door NS-topman Timo Huges.

Geen nieuw licht
Het vrijdagavond te verschijnen rapport bevestigt volgens de NS dat de eerder genomen maatregelen de juiste waren. Eerder zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën al dat de onderzoeken 'geen nieuw licht op de zaak' wierpen.

Lees ook: 'Geen nieuwe feiten in onderzoek naar OV-schandaal'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vertrouwelijke info gelekt bij concessie ov Limburg
Gedeputeerde verbijsterd over schandaal ov-aanbesteding
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
NS staakt strijd tegen publicatie geheim rapport
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen