Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: wangedrag NS in Limburg was 'incident'

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 17:14

De malversaties van de Nederlandse Spoorwegen bij openbare aanbestedingen van spoorlijnen hebben zich beperkt tot Limburg alleen.

Er zijn geen aanwijzingen dat de nationale vervoerder ook elders in het land over de schreef is gegaan.

Onderzoek
Dat blijkt uit onderzoeken die de NS liet uitvoeren door de advocatenkantoren De Brauw en Blackstone en Jones Day. Het eindrapport wordt later vanavond openbaar. De NS concludeert dat 'Limburg' "een incident" is geweest.

Opspraak
De NS kwam eerder dit jaar ernstig in opspraak toen duidelijk werd van welke praktijken dochter QBuzz/Abellio zich had bediend bij het binnenhalen van het Limburgse openbaar vervoer 2016-2031.

Bedrijfsspionage
Op diverse manieren heeft de NS de concurrentie bedrijfsgevoelige informatie afhandig gemaakt, onder meer door bedrijfsspioniage via een toenmalig directeur van Veolia Limburg. Het schandaal kostte de NS/Abellio de Limburgse opdracht. Ook sneuvelde de top van QBuzz/Abellio, later gevolgd door NS-topman Timo Huges.

Geen nieuw licht
Het vrijdagavond te verschijnen rapport bevestigt volgens de NS dat de eerder genomen maatregelen de juiste waren. Eerder zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën al dat de onderzoeken 'geen nieuw licht op de zaak' wierpen.

Lees ook: 'Geen nieuwe feiten in onderzoek naar OV-schandaal'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vertrouwelijke info gelekt bij concessie ov Limburg
Gedeputeerde verbijsterd over schandaal ov-aanbesteding
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
NS staakt strijd tegen publicatie geheim rapport
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen