Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: wangedrag NS in Limburg was 'incident'

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 17:14

De malversaties van de Nederlandse Spoorwegen bij openbare aanbestedingen van spoorlijnen hebben zich beperkt tot Limburg alleen.

Er zijn geen aanwijzingen dat de nationale vervoerder ook elders in het land over de schreef is gegaan.

Onderzoek
Dat blijkt uit onderzoeken die de NS liet uitvoeren door de advocatenkantoren De Brauw en Blackstone en Jones Day. Het eindrapport wordt later vanavond openbaar. De NS concludeert dat 'Limburg' "een incident" is geweest.

Opspraak
De NS kwam eerder dit jaar ernstig in opspraak toen duidelijk werd van welke praktijken dochter QBuzz/Abellio zich had bediend bij het binnenhalen van het Limburgse openbaar vervoer 2016-2031.

Bedrijfsspionage
Op diverse manieren heeft de NS de concurrentie bedrijfsgevoelige informatie afhandig gemaakt, onder meer door bedrijfsspioniage via een toenmalig directeur van Veolia Limburg. Het schandaal kostte de NS/Abellio de Limburgse opdracht. Ook sneuvelde de top van QBuzz/Abellio, later gevolgd door NS-topman Timo Huges.

Geen nieuw licht
Het vrijdagavond te verschijnen rapport bevestigt volgens de NS dat de eerder genomen maatregelen de juiste waren. Eerder zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën al dat de onderzoeken 'geen nieuw licht op de zaak' wierpen.

Lees ook: 'Geen nieuwe feiten in onderzoek naar OV-schandaal'

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vertrouwelijke info gelekt bij concessie ov Limburg
Gedeputeerde verbijsterd over schandaal ov-aanbesteding
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
NS staakt strijd tegen publicatie geheim rapport
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen