Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: Vliegtuigen Luik te laag boven Zuid-Limburgse regio

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 8:51

Vliegverkeer van en naar de luchthaven van Luik vliegt veelal te laag boven de regio Eijsden-Margraten.

Dat blijkt uit de rapportage 'Vluchtafhandeling luchtruim Maastricht en Luik'. Deze heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat deze week naar de Tweede Kamer gestuurd.

Mustafa Amhaouch
Het rapport is onder meer tot stand gekomen na vragen van CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen. Die stelde hij begin december aan de minister.

Lees ook: 'Blij met extern onderzoek overlast vliegverkeer voor Luik'

De minister geeft aan contact op te nemen met de Belgische autoriteiten over de overlast die Zuid-Limburg al lange tijd teistert. De Belgische luchtverkeersleiding controleert het betreffende vliegverkeer.

Geen alternatief
Vanuit luchthaven Bierset bij Luik mogen vliegtuigen boven Eijsden, Mesch en Withuis vliegen als er echt geen alternatief is.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen