Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: Vliegtuigen Luik te laag boven Zuid-Limburgse regio

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 8:51

Vliegverkeer van en naar de luchthaven van Luik vliegt veelal te laag boven de regio Eijsden-Margraten.

Dat blijkt uit de rapportage 'Vluchtafhandeling luchtruim Maastricht en Luik'. Deze heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat deze week naar de Tweede Kamer gestuurd.

Mustafa Amhaouch
Het rapport is onder meer tot stand gekomen na vragen van CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen. Die stelde hij begin december aan de minister.

Lees ook: 'Blij met extern onderzoek overlast vliegverkeer voor Luik'

De minister geeft aan contact op te nemen met de Belgische autoriteiten over de overlast die Zuid-Limburg al lange tijd teistert. De Belgische luchtverkeersleiding controleert het betreffende vliegverkeer.

Geen alternatief
Vanuit luchthaven Bierset bij Luik mogen vliegtuigen boven Eijsden, Mesch en Withuis vliegen als er echt geen alternatief is.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV