Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: Vliegtuigen Luik te laag boven Zuid-Limburgse regio

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 8:51

Vliegverkeer van en naar de luchthaven van Luik vliegt veelal te laag boven de regio Eijsden-Margraten.

Dat blijkt uit de rapportage 'Vluchtafhandeling luchtruim Maastricht en Luik'. Deze heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat deze week naar de Tweede Kamer gestuurd.

Mustafa Amhaouch
Het rapport is onder meer tot stand gekomen na vragen van CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen. Die stelde hij begin december aan de minister.

Lees ook: 'Blij met extern onderzoek overlast vliegverkeer voor Luik'

De minister geeft aan contact op te nemen met de Belgische autoriteiten over de overlast die Zuid-Limburg al lange tijd teistert. De Belgische luchtverkeersleiding controleert het betreffende vliegverkeer.

Geen alternatief
Vanuit luchthaven Bierset bij Luik mogen vliegtuigen boven Eijsden, Mesch en Withuis vliegen als er echt geen alternatief is.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen