Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport UM: krapte arbeidsmarkt neemt toe

Geplaatst opmaandag 4 december 2017 - 12:06

De komende zes jaar komen er in Nederland zo'n 520.000 nieuwe banen bij. Dat staat in een rapport van het Researchcentrum voor onderwijs en arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht.

In de sectoren zorg, bouw, ICT en techniek dreigt zelfs een groot tekort aan medewerkers.

Voorlichting
Volgens onderzoeksleider Didier Fouarge kan het dreigend personeelstekort voor een deel worden opgelost door betere voorlichting op scholen. "Je moet jongeren goed duidelijk maken waar de kansen liggen en waar niet. Er wordt daar nu te weinig naar gekeken."

Vergrijst
Regionale cijfers heeft het onderzoeksbureau nog niet. Maar de verwachting is dat in onze provincie vooral het tekort aan medewerkers in de zorg een knelpunt wordt. "Limburg vergrijst, mensen worden ouder en hebben meer zorg nodig", aldus Fouarge. "Ook worden bezuinigingen in de zorg weer teruggedraaid, waardoor er weer meer mensen nodig zijn in de zorg."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen