Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport dode dakloze Maastricht: betere samenwerking nodig

Geplaatst opdinsdag 15 september 2015 - 19:25

Er moet beter samengewerkt worden met de GGZ als het gaat om opvang van daklozen.

Dat blijkt uit een onderzoek dat plaatsvond na een ruzie tussen twee daklozen in Maastricht waarbij één van hen om kwam.

Communicatie
Ook de communicatie tussen bijvoorbeeld het Leger des Heils, de gemeente en de GGZ kan beter. Daarnaast moet er beter gecommuniceerd worden met de buurtbewoners.

Fatale incident
Bewoners van het Statenkwartier in Maastricht hadden om een onderzoek gevraagd om herhaling te voorkomen. In die buurt worden de daklozen opgevangen door het Leger des Heils, en daar vond op straat ook het fatale incident plaats.

Verwarde mensen
Uit het onderzoek blijkt dat de populatie daklozen verandert. Vroeger ging het vooral om mensen met een drank- en/of drugsprobleem. Daar komen steeds meer verwarde mensen bij die problemen hebben met hun geestelijke gezondheid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Risico onbekende daklozen groeiend probleem
Eigen flat voor daklozen in Maastricht
Meer daklozen door economische crisis
Gratis opvang daklozen vanwege vorst
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen