Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: Dikke voldoende voor Bloodworth, zesje voor Martens

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 7:12

Een week nadat de Oranjeleeuwinnen op het WK in Frankrijk de zilveren plak hebben gepakt, is het eindrapport opgemaakt. Dominique Bloodworth-Janssen scoorde een ruime voldoende. Lieke Martens wist net een zesje te behalen.

Die rapportcijfers deelde vrouwenvoetbalwatcher Willem Vissers maandagavond uit aan tafel bij FOX Sports.

Goede ontwikkeling
Hij was vooral te spreken over Dominique Bloodworth-Janssen. "Ze maakte af en toe een foutje, maar ze heeft zich heel goed ontwikkeld", zei hij. Het contrast met vier jaar geleden is enorm. Toen zag hij de verdediger uit Horst tijdens een invalbeurt in actie. "Toen zag het er niet uit. Ze bewoog niet goed. Maar ze is heel goed geworden in vier jaar tijd. Ze heeft heel hard aan zichzelf gewerkt."

Voldoendes
De absolute uitblinker was volgens Vissers keeper Sari van Veenendaal. Ze kreeg dan ook een 8,5. Gevolgd door Stefanie van der Gragt (8) en bondscoach Sarina Wiegman (8). Lieke Martens kreeg met een 6 net een voldoende van de journalist. De speelster uit Nieuw-Bergen had het leeuwendeel van het toernooi last van haar teen. Shanice van der Sanden kreeg met een 5 de enige onvoldoende.

FIFA-ranglijst
Dankzij de goede prestaties in Frankrijk hebben de Leeuwinnen een sprong gemaakt op de FIFA-wereldranglijst. Ze staan nu op de derde plek. Dat is de hoogste positie ooit. De Leeuwinnen moeten enkel Duitsland en wereldkampioen Amerika voor zich dulden.

Lees ook: Oranjeleeuwinnen klimmen naar derde plek op wereldranglijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen