Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapport: Dikke voldoende voor Bloodworth, zesje voor Martens

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 7:12

Een week nadat de Oranjeleeuwinnen op het WK in Frankrijk de zilveren plak hebben gepakt, is het eindrapport opgemaakt. Dominique Bloodworth-Janssen scoorde een ruime voldoende. Lieke Martens wist net een zesje te behalen.

Die rapportcijfers deelde vrouwenvoetbalwatcher Willem Vissers maandagavond uit aan tafel bij FOX Sports.

Goede ontwikkeling
Hij was vooral te spreken over Dominique Bloodworth-Janssen. "Ze maakte af en toe een foutje, maar ze heeft zich heel goed ontwikkeld", zei hij. Het contrast met vier jaar geleden is enorm. Toen zag hij de verdediger uit Horst tijdens een invalbeurt in actie. "Toen zag het er niet uit. Ze bewoog niet goed. Maar ze is heel goed geworden in vier jaar tijd. Ze heeft heel hard aan zichzelf gewerkt."

Voldoendes
De absolute uitblinker was volgens Vissers keeper Sari van Veenendaal. Ze kreeg dan ook een 8,5. Gevolgd door Stefanie van der Gragt (8) en bondscoach Sarina Wiegman (8). Lieke Martens kreeg met een 6 net een voldoende van de journalist. De speelster uit Nieuw-Bergen had het leeuwendeel van het toernooi last van haar teen. Shanice van der Sanden kreeg met een 5 de enige onvoldoende.

FIFA-ranglijst
Dankzij de goede prestaties in Frankrijk hebben de Leeuwinnen een sprong gemaakt op de FIFA-wereldranglijst. Ze staan nu op de derde plek. Dat is de hoogste positie ooit. De Leeuwinnen moeten enkel Duitsland en wereldkampioen Amerika voor zich dulden.

Lees ook: Oranjeleeuwinnen klimmen naar derde plek op wereldranglijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen