De Rooyse Wissel

Inspectie: tbs kampt met personeelstekort en grote instroom

Tbs-klinieken in Nederland, waaronder De Rooyse Wissel in Oostrum, staan onder grote druk. Er is onder meer een gebrek aan personeel en een te grote instroom van tbs'ers.

Gouvernement iStock
Provinciebestuur: 'Rekenkamer soms gelijk, soms niet'

Het provinciebestuur vindt niet dat het te weinig oog heeft voor de mogelijke schijn van belangenverstrengeling bij het verlenen van opdrachten aan oud-politici. Net zo min als voor de gevoeligheid daarvoor in de samenleving.

zorg  jeugdzorg maastricht oppositie (16 jan 2010)
Oppositie Maastricht: maak zorgrapport openbaar

De voltallige oppositie van de gemeenteraad van Maastricht eist inzage in een rapport over zorggelden.

Chemelot
Onderzoeksraad: Meer vaart maken met veiligheid Chemelot

De Onderzoeksraad voor Veiligheid geeft de overheid een tik op de vingers in verband met de veiligheid van bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Rapport: 'VMBO Maastricht volgt landelijke regels niet'

Het VMBO Maastricht heeft de landelijke regels rond de examens niet gevolgd. De school wordt daarom op het gebied van toetsing en examens met een onvoldoende beoordeeld.

Overschot aan hotels dreigt in Limburg

Er dreigt een overaanbod aan hotels in Limburg. Daarom moeten er scherpe keuzes worden gemaakt.

Hartverwarmend: Mentor steekt leerling hart onder de riem

Een leraar van het Graaf Huyn College in Geleen heeft een van zijn leerlingen, die een moeilijke periode achter de rug heeft, op een bijzondere wijze een hart onder de riem gestoken.

Valkenburg wil 'levensgevaarlijke' kerstgrot veiliger maken

De gemeente Valkenburg erkent dat de veiligheid in de kerstgrotten beter moet.

Gouverneur niet blij met aanblijven Brunssumse wethouder

Gouverneur Theo Bovens is absoluut niet blij met de gang van zaken in politiek Brunssum, waar de gemeenteraad de omstreden wethouder Jo Palmen niet afzette en maandag burgemeester Luc Winants opstapte.

Palmen over rapport: 'Bullshit in, bullshit out'

Het integriteitsrapport over de Brunssumse wethouder Jo Palmen en de daaropvolgende raadsvergadering zijn, volgens de politicus zelf, een hetze van landelijke partijen tegen de plaatselijke politiek.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten