Overslaan en naar de inhoud gaan

Rapper verdacht van autodiefstallen: 'Heb schijn tegen'

Geplaatst opwoensdag 3 november 2021 - 16:16

De Brunssumse rapper Kerron (24) wordt verdacht van twee professioneel uitgevoerde autodiefstallen. Jerlonny P., zoals hij echt heet, is bovendien nog altijd verdachte in twee andere grote strafzaken.

Donderdagmorgen wordt Jerlonny desondanks vrijgelaten. Hij mag het verloop van zijn zaken voorlopig thuis afwachten.

Lees ook: Rapper opnieuw verdacht in grote strafzaak: wie is Jerlonny?

Vijf maanden vast
De twintiger heeft volgens justitie op 18 mei toegeslagen in Voerendaal en zou op 2 juni een tweede auto hebben gestolen in Urmond. Na die tweede diefstal is Jerlonny aangehouden. Hij zat vijf maanden in voorarrest, voordat de rechtbank woensdagmiddag besloot dat hij onder voorwaarden op vrije voeten komt.

Ervaren autodief
Dat is tegen het zere been van justitie. De aanklager heeft woensdag gevraagd het voorarrest van de rapper te verlengen. Daarbij is met name gewezen op het aanzienlijke strafblad van Jerlonny; de Brunssumer komt al jaren voor in de justitiële systemen vanwege professionele autodiefstallen.

De aanklager vindt het bovendien in het nadeel van Jerlonny spreken dat er momenteel nog twee zaken tegen hem lopen. Ook in die zaken is zijn voorarrest onder voorwaarden geschorst. "Het heeft hem er niet van weerhouden weer de fout in te gaan."

ANP

Grote strafzaken
Die andere strafzaken zijn zeker niet de minste. Jerlonny is in 2019 veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf voor het stelen van auto's als onderdeel van de beruchte Parkstadbende. Die zaak loopt nog in hoger beroep en zijn veroordeling is dus niet definitief. Op 11 mei 2020 werd hij aangehouden in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam.

Criminele organisatie
In die laatste zaak zou Jerlonny een auto hebben gestolen in Brunssum, die vervolgens is gebruikt om doelwit Wiersum te observeren. Justitie ziet hem als onderdeel van de criminele organisatie die de moord voorbereidde. De zaak tegen dat deel van de groep loopt nog, maar huurmoordenaars Giërmo B. (37) en Moreno B. (33) zijn onlangs tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld in de zaak Wiersum.

Geen dak, geen geld
Eind vorig jaar kwam Jerlonny in die zaak op vrije voeten, wederom onder voorwaarden. Enkele maanden later kwam hij toch opnieuw in beeld. "Ik kwam vrij en stond op straat. Geen dak boven mijn hoofd, geen geld. De situatie was: ik moest verdienen, anders ging ik het niet redden tot de volgende 24 uur. Nu is alles anders. Ik kan bij mijn vriendin terecht en zij heeft gewoon een inkomen."

Edit - Jerlonny P Kerron
Jerlonny P., alias Kerron, in zijn nieuwe videoclip.
Foto: YouTube

Muzikale ambities
Door zijn tijd in de gevangenis had 'Kerron' weinig tijd voor zijn muzikale ambities. De rapper bracht twee albums en verschillende singles uit. Zijn meest populaire nummers zijn in totaal zo'n miljoen keer beluisterd op Spotify en ook zijn clips op YouTube trokken honderdduizenden kijkers. In zijn teksten refereert Jerlonny geregeld aan zijn specialiteit: het stelen van auto's.

Slaaf voor baas
'Jij bent een dwaas als je werkt voor een baas, want dan ben je zijn slaaf tot je oud of je dood bent', rapte hij ooit. Op die gedachte is hij naar eigen zeggen teruggekomen. "Door mijn strafblad heb ik de schijn tegen. Maar ik voel nu dat ik de juiste teugels in handen heb." Jerlonny zegt na zijn vrijlating bij een bouwbedrijf te kunnen beginnen. Hij wil bovendien weer muziek gaan maken.

Meerdere kantjes
De autodiefstallen waarvan hij verdacht wordt, zouden bij een bewezenverklaring tot een maandenlange celstraf leiden. Hij zat al vijf maanden in voorarrest en daarom besloot de rechter Jerlonny naar huis te sturen. Het proces start vermoedelijk pas in het eerste kwartaal van 2022.

"We zijn blij met de beslissing van de rechtbank", reageert advocaat Tarkan Kocabas. "Natuurlijk, hij heeft een strafblad van meerdere kantjes. Maar hij heeft één diefstal bekend, voor de andere moeten nog getuigen worden gehoord. Dat is dus niet bewezen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen