Overslaan en naar de inhoud gaan

Rampenfonds heeft nog miljoenen in kas voor Limburg

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 13:15

Het Nationaal Rampenfonds heeft nog zo'n 8 miljoen euro in kas waarmee slachtoffers van de watersnood in Limburg geholpen kunnen worden.

Het geld is ingezameld tijdens en na de overstromingen in juli. In totaal werd via Giro 777 zo'n 11 miljoen euro bijeengebracht. Daarvan is volgens bestuurssecretaris Geert Jan Hamilton van het fonds ruim 3 miljoen uitgekeerd.

Gift
In totaal 2518 mensen met ernstige waterschade kregen een eenmalige gift van 1000 euro overgemaakt. De eenmalige giften zijn belastingvrij uitgekeerd en hebben geen invloed op een eventuele uitkering.

Lees ook: Gift Giro 777: Ruim kwart van aanvragen komt uit Valkenburg

'Helpen bij herstel'
Ook honoreerde het fonds ruim tien aanvragen voor een vergoeding voor kleinschalige projecten. "Er zitten nog de nodige aanvragen in de pijplijn", zei Hamilton donderdag. "We blijven de mogelijkheid onder de aandacht brengen om een beroep te doen op het fonds. We kunnen helpen bij het herstellen van de gevolgen van de watersnood."

Stichtingen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties hebben nog tot 1 januari de tijd om een aanvraag in te dienen voor de financiering van herstelwerkzaamheden. Een speciale beoordelingscommissie van het fonds neemt deze wekelijks in behandeling.

Reserves
Het geld dat na beoordeling van alle aanvragen overblijft en niet besteed kan worden in Limburg, gaat naar de reserves van het Nationaal Rampenfonds.

Lees ook: Criteria waterschade versoepeld: deadline projecten verlengd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen