Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ramkraakbende' hangt jaren cel boven het hoofd

Geplaatst opmaandag 28 januari 2019 - 16:38

Justitie wil dat leden van de vermeende ramkraakbende anderhalf jaar tot ruim vier jaar de gevangenis in gaan. De mannen worden verdacht van minstens 47 ramkraken in het zuiden van Limburg.

De acht mannen zouden in 2013 en 2014 hebben toegeslagen bij verschillende winkels. Vier andere mannen waren destijds minderjarig en zijn inmiddels berecht door de kinderrechter.

Lees ook: Bende verdacht van 47 ramkraken: 'Jaren celstraf'

Grote jongens
De zwaarste strafeisen zijn voor Niels S. (24), Stefan M. (32) en Niels H. (38). Zij worden verdacht van betrokkenheid bij respectievelijk 31, 27 en 24 strafbare feiten binnen dit dossier. Als het aan justitie ligt, gaat de jongste Niels ruim vier jaar de cel in. Tegen Stefan en de oudere Niels is ruim vier en bijna drie jaar gevangenis geëist, al zou er bij Niels H. nog een voorwaardelijke straf van acht maanden bij moeten komen als het aan justitie ligt.

Lagere straffen
Voor andere figuranten in het dossier was de officier van justitie iets genadiger. Zo hangt Kevin K. (29) ruim 2,5 jaar gevangenis boven het hoofd en kijkt Pipo R. (24) tegen drie jaar cel aan. Ook zou Pipo nog 47 weken voorwaardelijk opgelegde jeugddetentie moeten uitzitten. De mannen met de kleinste rol in deze zaak, Oscar H. (29), Kevin G. (33) en Loris P. (23), hoorden respectievelijk anderhalf jaar cel, anderhalf jaar cel en een taakstraf van 240 uur eisen.

Lees ook: Het gezicht van de ramkraakbende: 'Foute dingen gedaan'

Ware plaag
De officier benadrukte de enorme impact van de zaak. "Deze groep was een ware plaag voor winkeliers en auto-eigenaren. Diefstallen hadden grote gevolgen voor winkels; die konden eigenlijk niet meer open nadat de groep was langsgeweest. Het dieptepunt was de diefstal uit een kledingwinkel, met meer dan 20.000 euro schade. Hier is sprake van beroepscriminaliteit, ten koste van mensen die 's ochtends gewoon naar hun werk moeten."

Overigens had justitie hogere celstraffen willen eisen, maar er wordt rekening gehouden met het feit dat de zaak lang is blijven liggen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen