Overslaan en naar de inhoud gaan

Ramadanproject wint hoofdprijs van 40.000 euro

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 19:22

Het ramadanproject 'DB4ALL Kookt' heeft dinsdag de hoofdprijs gewonnen van Onze Buurt 2021. De jongerengroep krijgt 40.000 euro om een eigen keuken te bouwen in de Roermondse wijk Donderberg.

Tijdens de islamitische vastenmaand maken de jongeren maaltijden en bezorgen die bij inwoners die het goed kunnen gebruiken. De jury van Onze Buurt spreekt van een 'prachtig sociaal gebaar'.

Meerdere geldprijzen
De tweede prijs van 20.000 euro is voor het plan Spring Jongeren Gezond van de Roermondse speeltuin Kitskensberg. Buurt Opera Malpertuis in Maastricht wint 12.000 euro. Ook de Groene Poort Oost in de provinciehoofdstad mag rekenen op een prijs: 4000 euro.

Troostprijzen
Verder zijn er vier troostprijzen uitgereikt van 1000 euro aan Voedselbos Venray, Springbeach Hout-Blerick, Huiskamer in de bank in Obbicht en Iedereen kan Helpen in Maastricht.

Corona
Dit jaar is volgens de organisatie een speciale editie, omdat de impact van de coronapandemie merkbaar is bij vrijwilligersorganisaties. Zo trokken diverse deelnemers hun inschrijving in bij gebrek aan slagkracht of waren clubs gewoonweg uitgeput door de coronamaatregelen.

Onze Buurt is een actie van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg, uitgevoerd met hulp van Oranje Fonds en de Provincie Limburg. In 2012 werd de wedstrijd in het leven geroepen om buurtbewoners te stimuleren zelf iets te doen voor een leefbaardere en socialere wijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen