Overslaan en naar de inhoud gaan

Rallyrijder Vossen sluit jubileumjaar met succes af

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 20:20

Henk Vossen heeft met de Hellendoorn Rally zijn 50-jarig jubileum in de rallysport afgesloten.

De 73-jarige Tegelnaar reed zijn Ford Fiesta R5 naar een zevende plaats en legde in het eindklassement van de Eurol R5 Rally Challenge beslag op de vierde plaats.

Geen problemen
Vossen kijkt 'content' terug op het afgelopen rallyseizoen. Hij kwam in zes rally's aan de start, reed in al die wedstrijden in de punten en behaalde bij twee WK-rally's fraaie klasseringen. "Wij hebben in al die wedstrijden geen problemen gehad met de auto. Dat zegt wel wat over het team dat de wagen prepareert", vertelt de rallyroutinier tegen L1.

Hekel
"Die auto is elke keer weer perfect." Zelf heeft hij in al die rally's amper een kras op zijn auto gereden, al werd er wel eens een boompje of een tonnetje geraakt. "Op een gegeven moment krijg je er een hekel aan om schade te rijden. Je rijdt op het randje, maar noemenswaardige schade heb ik in het voorbije seizoen niet gehad."

Verstuikt
Dat is wel eens anders geweest volgens Vossen. "We hebben gerold en getold dat er bijna geen einde aan kwam, maar ik heb er nooit een pink mee verstuikt. Rally rijden is dan ook een veilige vorm van autosport", aldus de Tegelnaar.

Eindstreep
Vossen is nog niet van plan een punt te zetten achter zijn autosportcarrière. "Ik denk dat die streep uiteindelijk een keer door mijn eigen gezondheid gezet gaat worden, maar ik voel dat nog niet aankomen."

Uitdaging
IJs en weder dienende start Vossen in januari weer in de Rally van Monte Carlo. Het is dan voor de tiende keer dat de Limburger daaraan deelneemt. Hij verscheen al eerder aan deze rally toen er nog in verschillende steden gestart werd. "De manier waarop vroeger rally's gereden werd kan nu niet meer. Toen was het een race over de openbare weg. Maar het blijft een uitdaging, want je rijdt toch bijna 1500 kilometers over bergwegen. Dat kan met sneeuw en ijs en je bent overgeleverd aan de natuur."

Vossen rijdt volgende jaar met de auto, waarmee hij ook het afgelopen seizoen aan rally's deelnam. "In de Ford Fiesta R5 is alles mechanisch en dat houdt de sport ook betaalbaar", zegt Vossen tot besluit.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen