Overslaan en naar de inhoud gaan

Rallycoureur Derikx laat zich van beste kant zien na rustdag

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 11:56

Rallycoureur Sander Derikx is op stoom geraakt in de Africa Eco Race.

Sinds de rustdag in de race die inmiddels in Mauretanië is beland, reed hij iedere etappe in de top zes van de buggyrijders.

Snelste
Zondag mochten de coureurs na de eerste week een dagje bijkomen, waarna de uit Horn afkomstige Derikx maandag direct een slag sloeg. Die etappe klokte hij de snelste tijd van alle buggy's. Ook dinsdag en woensdag liet hij zich in de kop van het dagklassement zien: dinsdag reed hij naar de zesde plaats, woensdag werd hij derde.

Lees ook: Forse tijdstraf Derikx na sterke opening Africa Eco Race

Tijdstraffen
De Africa Eco Race is nu acht klassementsetappes onderweg. Ondanks de goede dagklasseringen is de top in het algemeen klassement buiten bereik voor Derikx. Dat komt door een aantal tijdstraffen die hij in de openingsweek opliep: alles bij elkaar opgeteld gaat het om 14 uur en 30 minuten aan penalty's. Die kreeg Derikx met name omdat hij zich niet aan het wedstrijdparcours hield.

22 uur
Derikx, die als een van de weinigen de rally zonder navigator rijdt, moet zich mede daardoor voorlopig tevreden stellen met een zestiende plaats in het buggyklassement. Het gat naar de koploper bij de buggy's, het Franse duo Benoit Fretin-Cédric Duplé, bedraagt een kleine 22 uur.

Lees ook: Sander Derikx vervolgt vol goede moed Africa Eco Race

De Africa Eco Race finisht aankomende zondag in Senegal.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen