Overslaan en naar de inhoud gaan

Rallycoureur Derikx laat zich van beste kant zien na rustdag

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 11:56

Rallycoureur Sander Derikx is op stoom geraakt in de Africa Eco Race.

Sinds de rustdag in de race die inmiddels in Mauretanië is beland, reed hij iedere etappe in de top zes van de buggyrijders.

Snelste
Zondag mochten de coureurs na de eerste week een dagje bijkomen, waarna de uit Horn afkomstige Derikx maandag direct een slag sloeg. Die etappe klokte hij de snelste tijd van alle buggy's. Ook dinsdag en woensdag liet hij zich in de kop van het dagklassement zien: dinsdag reed hij naar de zesde plaats, woensdag werd hij derde.

Lees ook: Forse tijdstraf Derikx na sterke opening Africa Eco Race

Tijdstraffen
De Africa Eco Race is nu acht klassementsetappes onderweg. Ondanks de goede dagklasseringen is de top in het algemeen klassement buiten bereik voor Derikx. Dat komt door een aantal tijdstraffen die hij in de openingsweek opliep: alles bij elkaar opgeteld gaat het om 14 uur en 30 minuten aan penalty's. Die kreeg Derikx met name omdat hij zich niet aan het wedstrijdparcours hield.

22 uur
Derikx, die als een van de weinigen de rally zonder navigator rijdt, moet zich mede daardoor voorlopig tevreden stellen met een zestiende plaats in het buggyklassement. Het gat naar de koploper bij de buggy's, het Franse duo Benoit Fretin-Cédric Duplé, bedraagt een kleine 22 uur.

Lees ook: Sander Derikx vervolgt vol goede moed Africa Eco Race

De Africa Eco Race finisht aankomende zondag in Senegal.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen