Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ralf Krewinkel mogelijk nieuwe directeur Roda'

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 13:49

Ralf Krewinkel is in beeld als nieuwe algemeen directeur van voetbalclub Roda JC.

Volgens lokale omroep ZO-NWS sprak Krewinkel vorige week met de nieuwe clubeigenaar Mauricio García De la Vega over de functie. Krewinkel zelf wil niet reageren maar ontkent desgevraagd het gesprek niet.

Supporter
De uit Kerkrade afkomstige Ralf Krewinkel staat bekend als groot Roda-supporter. Begin dit jaar vertrok hij als burgemeester van Heerlen nadat was uitgelekt dat hij had gesolliciteerd naar de ambtsketen van Kerkrade. Dat werd hem in Heerlen niet in dank afgenomen, waardoor zijn positie onhoudbaar was. Eerder was de 44-jarige Krewinkel burgemeester van Beek en wethouder in Kerkrade.

Lees ook: Ralf Krewinkel burgemeester-af

Van Veldhoven
Op dit moment is Harm van Veldhoven in naam nog directeur van Roda JC, maar begin juni liet hij weten die functie 'om persoonlijke redenen' tijdelijk niet te kunnen uitvoeren. Dat nieuws volgde een paar dagen na het bericht dat de noodlijdende voetbalclub was overgenomen door Mauricio Garcia de la Vega, een Mexicaanse investeerder.

Lees ook: Harm van Veldhoven tijdelijk buitenspel

Gesprekken
Woordvoerder Pieter Nieuwenhuis van de club wil het nieuws ook ook niet bevestigen, maar zegt wel dat er gezocht wordt naar een nieuwe algemeen directeur. "We zijn in gesprek met verschillende kandidaten, maar we zijn er nog niet uit." Politici hebben in zijn optiek mogelijk wel de kwaliteiten die passen bij de profielschets.

Geen voorwaarde
"Het belangrijkste is dat de kandidaat een bijdrage kan leveren aan het in de markt zetten van Roda. Het moet een verbinder zijn die tevens organisatorisch sterk is. Dan kun je natuurlijk denken aan iemand uit de politiek, maar dit is uiteraard geen voorwaarde."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen