Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ralf Krewinkel mogelijk nieuwe directeur Roda'

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 13:49

Ralf Krewinkel is in beeld als nieuwe algemeen directeur van voetbalclub Roda JC.

Volgens lokale omroep ZO-NWS sprak Krewinkel vorige week met de nieuwe clubeigenaar Mauricio GarcĂ­a De la Vega over de functie. Krewinkel zelf wil niet reageren maar ontkent desgevraagd het gesprek niet.

Supporter
De uit Kerkrade afkomstige Ralf Krewinkel staat bekend als groot Roda-supporter. Begin dit jaar vertrok hij als burgemeester van Heerlen nadat was uitgelekt dat hij had gesolliciteerd naar de ambtsketen van Kerkrade. Dat werd hem in Heerlen niet in dank afgenomen, waardoor zijn positie onhoudbaar was. Eerder was de 44-jarige Krewinkel burgemeester van Beek en wethouder in Kerkrade.

Lees ook: Ralf Krewinkel burgemeester-af

Van Veldhoven
Op dit moment is Harm van Veldhoven in naam nog directeur van Roda JC, maar begin juni liet hij weten die functie 'om persoonlijke redenen' tijdelijk niet te kunnen uitvoeren. Dat nieuws volgde een paar dagen na het bericht dat de noodlijdende voetbalclub was overgenomen door Mauricio Garcia de la Vega, een Mexicaanse investeerder.

Lees ook: Harm van Veldhoven tijdelijk buitenspel

Gesprekken
Woordvoerder Pieter Nieuwenhuis van de club wil het nieuws ook ook niet bevestigen, maar zegt wel dat er gezocht wordt naar een nieuwe algemeen directeur. "We zijn in gesprek met verschillende kandidaten, maar we zijn er nog niet uit." Politici hebben in zijn optiek mogelijk wel de kwaliteiten die passen bij de profielschets.

Geen voorwaarde
"Het belangrijkste is dat de kandidaat een bijdrage kan leveren aan het in de markt zetten van Roda. Het moet een verbinder zijn die tevens organisatorisch sterk is. Dan kun je natuurlijk denken aan iemand uit de politiek, maar dit is uiteraard geen voorwaarde."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen