Overslaan en naar de inhoud gaan

'Raketwerpers waren niet bedoeld voor motorbende-oorlog'

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 6:05

De vijf raketwerpers en zes machinegeweren die vorige week werden gevonden tijdens de grote politieactie tegen de Bandidos, waren waarschijnlijk bedoeld als internationale handelswaar.

Dat melden bronnen rond het onderzoek. Het is niet aannemelijk dat het wapenarsenaal ingezet zou worden tegen concurrerende motorclubs, zoals Hells Angels of Satudarah.

Doorvoerhaven
Grensoverschrijdende wapen- en drugshandel lijkt ook de reden dat de Bandidos specifiek in Zuid-Limburg zijn neergestreken, aldus diezelfde bronnen. De regio, vlak bij de grens met Duitsland en België, zou door de outlaw bikers gezien worden als een ideale doorvoerhaven.

Achter de tralies
De politieactie leidde vorige week woensdag tot de arrestatie van twintig personen, onder wie veertien Bandidos. Daarmee zit het leeuwendeel van de Limburgse tak van de beruchte motorclub nu achter de tralies. Naast de raketwerpers en machinegeweren werden ook munitie, riotguns, een hennepkwekerij en een drugslab gevonden.

Lees hier al het nieuws rondom motorbendes.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie werd verrast door wapenvondst bij Bandidos
Bandido Marco H. mag zoon toch zien
Bandidos werden afgeluisterd in auto's
Link tussen Limburgse Bandidos en wapenbende in Bosnië
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen