Overslaan en naar de inhoud gaan

Rainer Kanke nieuwe pastoor stadsparochie Geleen

Geplaatst opzondag 11 juli 2021 - 14:01

Rainer Kanke wordt de nieuwe pastoor van de stadsparochie Mercellinus en Petrus Geleen. Hij vertrekt uit Echt waar hij sinds 2003 pastoor is.

De 63-jarige Kanke begint op 15 september aan zijn nieuwe taak in Geleen. Dat heeft het bisdom Roermond zondag bekendgemaakt.

Priesteropleiding
Rainer Kanke komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar kwam eind jaren zeventig al naar Nederland om de priesteropleiding aan de grootseminarie Rolduc te volgen. In 1985 werd hij tot priester gewijd. Van 1992 tot 2003 was Kanke pastoor in Weert, waarna hij naar Stein en Echt vertrok.

In Geleen neemt hij het stokje over van Harry Quaedvlieg, die op 1 juli aan de slag is gegaan als vicaris-generaal van het bisdom Roermond.

Kapelaan
Nicolas Pethuru van Geleen is bovendien benoemd tot kapelaan van de parochie H. Servatius en HH. Anna/Lambertus in Maastricht. Hij vertrekt eveneens na de zomer. Arulraj Mariasusai volgt Pethuru in Geleen op. Hij rondt op dit moment zijn opleiding tot priester af en wordt op 30 oktober tot diaken gewijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen