Grens open Belgie_HD

Mondkapjes op veel plekken verplicht in België

In België zijn vanaf zaterdag mondkapjes verplicht op veel meer plaatsen, waaronder restaurants, cafés en supermarkten. In Maasmechelen gaan ze nog een stapje verder en zijn ze ook verplicht in drukke winkelstraten en op markten.

België Nederland, vlag
Veerpont gaat weer varen: grenscontroles mogelijk

De veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk gaat zaterdag weer varen. Dat staat echter los van de geldende grensmaatregelen.

Belgische politiecontrole grenscontrole aan de grens met Limburg
Penn: 'Coronabeleid in grensregio's op elkaar afstemmen'

Landen die aan elkaar grenzen zouden de koppen bij elkaar moeten steken om de coronamaatregelen op elkaar af te stemmen. En als het op nationaal niveau niet lukt, zouden er uitzonderingen gemaakt moeten worden voor grensgebieden.

Raf Terwingen burgemeester Maasmechelen (24 mrt 2020)
'Besmettingshaard Belgisch-Limburg is schuld van Nederland'

De grote hoeveelheid coronabesmettingen in Belgisch-Limburg is de schuld van het lakse beleid van Nederland.

wielertoerisme, fietsen, recreatie, toertocht, fietstoerisme, ouderen (stock)
Belgische burgemeester: 'Nederlanders, blijf thuis'

Burgemeester Raf Terwingen van de Belgisch-Limburgse grensgemeente Maasmechelen ergert zich aan groepen Nederlandse fietsers die op dit moment nog toertochten maken door zijn gemeente.

Uitgebrande praalwagen door ruimtegebrek onder viaduct

De carnavalswagen die woensdagochtend in brand vloog terwijl die onder een viaduct van de E314 bij Maasmechelen stond en daardoor een file veroorzaakte, was daar geparkeerd omdat er elders geen plek was.

Roermondse islamprediker met de dood bedreigd

De Roermondse islamprediker Ali Houri is met de dood bedreigd na zijn recente lezingen in België.

Maasmechelen krijgt op twee plekken trajectcontrole

Maasmechelen krijgt op twee plekken trajectcontroles. Reden daarvoor zijn de vele ongelukken op de betreffende wegen.

OLS Maasmechelen 2016 (2 juli 2016)
Maasmechelen moet kwart miljoen ophoesten voor OLS

De gemeente Maasmechelen blijft na het OLS zitten met een schuld van 250.000 euro.

Redder krijgt rekening voor helpen van meisjes

Een reddingsactie van twee meisjes die met hun kajak vast zaten op de Ourthe is Hennie Stans uit Maasmechelen, vlak over de grens bij Stein, duur komen te staan.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten