Overslaan en naar de inhoud gaan

Raemakers zakt plaatsje op verkiezingslijst D66

Geplaatst opwoensdag 23 november 2016 - 20:29

Rens Raemakers (25) uit Neer is op de 17e plaats terecht gekomen van de definitieve lijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Dat is één plaats lager dan op de concept-lijst, maar nog steeds zeer waarschijnlijk een verkiesbare plek. Raemakers kwam één punt te kort om de 16e plaats vast te houden.

Eurlings
Het Maastrichtse raadslid Franca Eurlings-Tonnaer behield haar 26e plaats op de lijst. De leden van D66 konden tussen 10 en 21 november via e-mail hun stem uitbrengen. De partij organiseerde ook een aantal bijeenkomsten waar de kandidaten zich konden presenteren.

D66-Limburg zegt in een reactie "blij te zijn met deze twee goede Limburgse kandidaten op mooie plekken. Met onze eigen Limburgse kandidaten gaan we met plezier de campagne in."

Eigen hand
Rens Raemakers laat in een tweet weten 'dat het blijkbaar zo moet zijn' dat hij een plaats is gezakt. "Ik heb het gelukkig nog steeds in eigen hand."

Raemakers is momenteel fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Leudal.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

D66-Kamerlid Raemakers vertrekt uit gemeenteraad Leudal
Rens Raemakers zet vraagtekens bij verdeling geld jeugdzorg
Rens Raemakers hoogste Limburger op D66-lijst
Rens Raemakers Tweede Kamerlid politicus
Rens Raemakers lager op D66-lijst: 'Teleurstelling'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen