Overslaan en naar de inhoud gaan

Raemakers zakt plaatsje op verkiezingslijst D66

Geplaatst opwoensdag 23 november 2016 - 20:29

Rens Raemakers (25) uit Neer is op de 17e plaats terecht gekomen van de definitieve lijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Dat is één plaats lager dan op de concept-lijst, maar nog steeds zeer waarschijnlijk een verkiesbare plek. Raemakers kwam één punt te kort om de 16e plaats vast te houden.

Eurlings
Het Maastrichtse raadslid Franca Eurlings-Tonnaer behield haar 26e plaats op de lijst. De leden van D66 konden tussen 10 en 21 november via e-mail hun stem uitbrengen. De partij organiseerde ook een aantal bijeenkomsten waar de kandidaten zich konden presenteren.

D66-Limburg zegt in een reactie "blij te zijn met deze twee goede Limburgse kandidaten op mooie plekken. Met onze eigen Limburgse kandidaten gaan we met plezier de campagne in."

Eigen hand
Rens Raemakers laat in een tweet weten 'dat het blijkbaar zo moet zijn' dat hij een plaats is gezakt. "Ik heb het gelukkig nog steeds in eigen hand."

Raemakers is momenteel fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Leudal.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

D66-Kamerlid Raemakers vertrekt uit gemeenteraad Leudal
Rens Raemakers zet vraagtekens bij verdeling geld jeugdzorg
Rens Raemakers hoogste Limburger op D66-lijst
ANP-378271202
Rens Raemakers terug als Kamerlid na burn-out
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen